Ny blogg!

Ni har ju märkt att jag har haft lite bloggtorka den senaste tiden, nu har jag och Linda Söderholm bestämt oss för att börja blogga tillsammans. Hoppas verkligen att ni följer med dit!
Allt är inte helt klart än, men från och med nu hittar ni mig på:
 
http://agnesochlinda.blogg.se/
http://agnesochlinda.blogg.se/
http://agnesochlinda.blogg.se/
http://agnesochlinda.blogg.se/
 

Promenad

Idag gick jag en promenad med Olle, vi var tydligen ute i 75 min! Hade bara tänkt mig en kort stund så att han fick sträcka på benen, men det är ju bara bra att det blev länge ;)

Efter promenaden så masserade jag hans underhals. Han är lite öm där, så jag får fortsätta att jobba på den! Jag kan inget alls om massage, men gör så gott jag kan ;)


Ändrade planer

Det blir stan imorgon istället,jag skulle klippa mig idag men det fanns inte tid. Orkar inte fara ner båda garanra så tar det imorgon istället. Nu vet ni ...:)
 

Fredag

Nu ska jag snart fara ner på stan, efter det ska jag ut till Olle. Han får ta en promenad idag eftersom det blev ganska hårt igår :)
 

Olle 27/12

Idag tog jag hoppsadeln igen, borta bra men hemma bäst! Red längre och mer än jag har gjort tidigare, man blir lite nojig men på något sätt måste man ju framåt.
 
I traven var Olle först lite spänd och gick inte fram ordentligt. Men det blev bättre och bättre, efter ett tag var han riktigt fin! Sen när jag tog en skrittpaus så såg jag på spåren att bara efter första traven så trampade han under sig ordentligt. Hovavtrycken gick nästan i varandra, fina gångarter? ;)
 
I galoppen var han lika fin som i traven, inte alls tung i handen. Jag tror redan att balansen har blivit bättre också. Gjorde ett tappert försök att jobba honom i lätt sits, men då sa han ifrån genom att sparka. Obland är det ganska kul även om han inte får göra så. Jag brukar sitta och skratta åt honom. Jag satt bara tillbaka och drev på.
Sen galopperade jag två vändor till på samma väg, sjukligt fin var han verkligen!
 
Han fick också plumsa lite i snön, även om det inte var så djupt så tror jag att det var bra! Sjukt nöjd är jag med honom!
 
Efter ridpasset var han ganska svettig. Jag linimenterade jag ryggen, rumpan, halsen, senan, bringan och bakbenen men arnikaliniment. Olle tyckte att det var jätteskönt, han var lite öm vid underhalsen så den ska jag massera imorgon också :)
 
 Lite mobilbilder från idag
 
 
 
 
 

God morgon!

Jag har nyss ätit frukost och ska ut till stallet nu. Jag börjar bli lite stressad med igångsättningen, om 5 dagar kan vi dra in till hippo om vi vill. Om lite drygt 1,5 vecka så börjar dressyrträningarna, det är tänkt att han ska gå iallafall halva nu i början. Idag får jag rida lite mer!
 
Sen såg jag Emmas kommentar, hur underbart blir inte det? :))
 

Avslutar dagen med världscupen

Tävlingstaggad till 1000 bli man!


Onsdag

Idag har jag inte gjort någonting alls känns det som, gick upp någon gång vid 12 och sen dess har jag städat mitt rum. Sen kände jag och Ebba för att vara "hurtiga" så vi gick till ica och köpte chips haha. Folk som hörde våra samtal skulle nog ringa efter hjälp...
 
Nu sitter jag här med mina chips och vet inte vad jag ska göra. Ha ett bra liv kära vänner, det har jag :]
 

Mellandagsrea hos Cheval ridsport

Just nu kan man fynda saker billigt hos http://www.chevalridsport.se, dock var det inget som föll mig direkt i smaken. Det fanns inga nedsatta schabrak, vilket var lite synd. Gå in och kolla! :)
 
Såna här dagar önskar man att vi hade fler ridsportaffärer i Umeå. Typ Cheval, Charlies eller AB nian. Vi har ju travshoppen och Tegs hästsport, men vad jag vet så har dom ingen mellandagsrea...
 
Men jag ska ju spara mina pengar nu iallafall :)
 

Svar på kommentar

 
Svar: Om du hade läst mitt svar ordentligt så hade du sett att jag inte sa någonting om att alla inte får tänka precis som dom vill. Det jag skrev var min åsikt om det hela... Jag är inte dum i huvudet, jag vet vad en rasist är...
Jag tänker inte driva det här vidare, jag märker att du har en annan åsikt och vi kommer inte att komma någonstans.
Gott nytt år :)

Svar på kommentar

Anonym
Bilder på presenterna?:)
 
Svar: Kan försöka fixa det, men vet inte om jag hittar alla. Mitt rum är ganska stökigt... :]

Olle 25/12

Idag gick det mycket bättre, jag chockade världen med att ta dressyrsadeln. Vi är inte bästa kompisar direkt, men jag blev positivt överraskad! Red lite lättare idag, men lyckades ändå få honom lite svettig :)
 
Jag började med att ta en ganska lång trav, mamma tipsade om det eftersom han kunde göra sig av med lite energi på det sättet. I början var Olle spänd och tittade på bl.a sin egen skugga. Sen blev han riktigt fin, sökte sig ner och trampade på bra! Han kunde bli lite tung i handen, men då satt jag bara upp, drev med sitsen och kramade i tyglarna :)
 
Tog bara en galopp eftersom jag ville fokusera på traven. Han blev lite tung i handen där också, men jag gjorde på samma sätt som innan. Det kändes som ett ganska litet problem. Jag behövde bara sitta helt stilla och rama in honom!
 
Skrittade en ganska lång stund innan jag travade igen. Då var han fortfarande fin, lite stark men inte mycket alls, Han hade ett helt underbart steg under hela ridpasset, jag älskar hans gångarter! När det kändes bra så gav jag mig  :)
 
Han har sina dagar min ponny, men för det mesta är han jättefin. Jag älskar hästar med personlighet!
 

Svar på kommentar

 
Svar: Jag länkade det han hade skrivit eftersom han hade exakt samma åsikt som jag. Jag vet att alla får skriva sin åsikt.. De han ville få fram var att "alla" har en massa åsikter om invandring, men ingen är rasist. Vissa är fega och vill egentligen inte stå för sin åsikt, därför säger dom "jag är inte rasist, men..." Och där gömmer dom sig ifall någon skulle säga emot. "Nejnej, jag är inte rasist, det var inte så jag menade"
Och det där med att alla ska få ha sin mening och tycka och tänka som dom vill. Han skev sin åsikt och precis som du skriver så har han rätt till det :)

Julafton

Nu är snart julafton 2012 slut, vi har ätit hos mormor och gått på en promenad. Jag höll på att förfrysa fötterna i mina converse, dom är snygga men inte så varma. Olle vilade, så då tar dom som har stallet hand om honom. Men imorgon blir det en tur i snön!
 
Jag har inte fått något hästigt i år, body shop saker, hörlurar, presentkort, 1700 kr och lite mer olika saker! Jag vet inte vad jag ska köpa för pengarna, kanske mina efterlängtade svarta Animo ridbyxor? :))
 
Snygga på julshowen 2010...
 

Så sjukt bra skrivet!

Snacka om att ta orden direkt ur mun på en, herregud vad bra skrivet! Håller med den här personen till 100%! Nu tycker jag att alla ska gå in och läsa, ni kommer inte att ångra er-  http://moore.se/jag-ar-inte-rasist-men
 
 

God jul!

God jul alla önskar Agnes och Olle
 
 


Grattis på födelsedagen!

Grattis på födelsedagen Louis

 


 
 
 
 
 

Julklapp

Jag fick en julklapp av dom som har stallet, eller av deras häst som det står på paketet haha. Hur gulligt?


Olle 23/12

Idag mina vänner gick det riktigt riktigt dåligt, Olle var inte alls på humör. Först träffade vi två skotrar och sen hamnade vi bakom en annan häst lite längre fram. Han blev lite stressad av det. I traven var han springig och lyssnade inte så bra. Jag försökte att ta och lätta, men han ville inte ta till sig det.
 
I galoppen var han fin först, men sen började han sparka och var överallt och ingenstans på samma gång. Jag försökte göra avbrott precis som igår, men idag hade det motsatt effekt. Då tog jag skritt ganska länge, jag vill inte att han ska flamsa upp skadan igen. Sen var han lite finare.
 
När jag travade av gick han riktigt fint stundvis!
 
Ibland blir jag bara så less. Det är verkligen inte det att jag är rädd, jag är aldrig i närheten av att ramla av. Det är bara så otroligt irriterande när han blir överkokad i huvudet och studsar runt. Men förrut var han ju alltid så här i skogen och nu händer det bara någon gång i månaden: Jag måste alltid påminna mig själv om att inte ha för höga krav för tidigt. Det blir ju bara bättre och bättre! :)
 
Det får bli pessoat på tisdag tror jag, det behövs verkligen såna här dagar. Snart är det januari och då kan vi börja dra in till hippo! Ett ridhus skulle inte sitta fel :)
 
Tur han är söt säger jag bara
 


Rea på Schockemöhlevästar!

Tycker att alla ska kolla på rean på Schockemöhlevästarna, jag har jackan och den är underbart skön! Västarna finns i svart och orange. Jag tycker att orange är finast eftersom den sticker ut lite, men det är en smaksak :)
 
De kostar 799 kr nu, en tusenlapp billigare än KL!
 


Dagens ridpass

Idag fortsatte jag med att jobba upp Olles balans, jag märkte ju i torsdags att han går och trycker mot vägkanterna väldigt mycket. Jag tror att det bara behövs lite mer styrka, han är ju bara under igångsättning än så länge. Tror att det kommer med tiden!
 
I traven var han väldigt vinglig i början eftersom jag tvingade honom att gå i mitten av skogsvägen. Men det blev bättre ju längre han gick. Jag kunde ha hono i en väldigt lugn och samlad trav utan att han försökte springa iväg.
 
Galopperade två vändor med pauser emellan. Först var han lite spänd och ville inte riktigt gå fram ordentligt, blev rädd för en snöklump. Det släppte efter ett tag och han kunde gå på som vanligt. Jag testade att ställa mig upp några steg, men för honom betyder det "full fart framåt", han blev både pigg och det kom några sparkar. men jag vägrar att bryta av när han för så, det blir som en eftergift. Istället får han gå på ett tag till och när det känns bra så saktar jag av.
 
I den andra galoppen gjorde jag övergångar. Galopperade några meter sen gjorde jag halt, fortsatte så några gånger och han blev sjult fin! Om man ska vara petig så for rumpan in några gånger, men det kommer. Hade jag kunnat rida så här på dressyrträningarna för ett år sen så hade jag grinat av glädje. Den sista avsaktningen var helt klockren! han väntade och gick kvar i formen. Underbara ponny
 
Det här är så kul att det går så bra så snart efter skadan! Olle har varit "riden" i lite drygt 1,5 månad efter att ha varit skrittad i 5. Det är bara i december som jag på riktigt har börjat höja kraven, han bara gör det han ska! Jag kan inte vara mer nöjd med honom hittills än jag är, världens finaste :)
 
Nästan ett år gammal bild...
 

Vad vill ni läsa om?

Jag åker till stallet nu, om det är någt ni vill läsa om eller har några frågor så kan ni väl kommentera!
 
Hoppad ur sadeln som den boss man är...
 

Det jag köpte

Jag har glömt att berätta vad jag köpte på travet förra veckan, men det var inte så intressant. Det blev ett par nya JW ridbyxor, världens skönaste! Jag stod länge och kollade på GG-schabraket, men köpte det inte.
Dom sitter verkligen helt perfekt :)

Hiss och diss lite allmänt

 Det är jullov
♥ Det går sjukt bra med Olle just nu!
 Efter jul kommer det att hända en sak med bloggen!
 Isbitar!
 One direction
 
- Att det aldrig kan sluta snöa
- Att hela 2012 blev pannkaka
- Att mina svarta ridbyxor är borta
- Senskador
- Potatis!
 


Jullov!

Nu är det jullov, vi samlades bara i aulan, kollade på julavslutningen och fick våra betyg (som jag lyckades glömma i skåpet). Nu sitter jag och Bellan här hos mig och gör ingenting :]
 
Olle vilar idag, imorgon är planerna att jag ska köra saxen i hans man som är för lång. Funderar på att vara djurplågare och sätta på pessoat (ironi) för att få igenom honom bättre. Han funkar väldigt bra på tränsbett, men ibland blir det lättare med ett lite skarpare bett när han blir pigg. Sen tycker han om pessoat också!
 

Fredag

Idag får vi lov!

Har inga planer för dagen mer än att hoppas att jorden inte går under 14.21. Hoppas inte haha!
 

Olle 20/12

Idag gick det helt ok, jag är inte jättenöjd men dåligt gick det inte. Olle var ganska stirrig i början, det var ganska många skuggor att titta på. Därför gick han inte fram helt, men det släppte när vi kommit en bit. I galoppen var han mycket finare, sen när blev galoppen vår starka sida? Jag tror att han blev lite bländad av pannlampan, eller jag vet det. Annars rullade han på bra i en fin form, men när jag inte galopperar längs vägkanten så blir han lite vinglig. Det får bli nästa sak jag ska jobba med!
 
Tog en till runda i galopp, innan fattningen blev han lite pigg. Dansade runt på ställetboch  då kände jag igen min gamla Olle lite haha :`). Men när jag väl hade fattat galopp så var han fin igen. Sen travade jag av och då var han jätteduktig igen! jag ska jobba på:
 
* Kunna korta och länga steget lite mer i både trav och galopp. Det är ganska bra, men jag vill att det ska vara bättre :)
 
* Få upp balansen på honom lite mer, det blir inte så svårt. Får bara undvika vägkanterna lite mer :)
 
Varför klippte jag inte manen?
 

Prata inte med mig

Nu är jag sjukt sur, prata inte med mig. Vi förlorade finalen mot 9b, det stod 8-0 till dom efter fotbollen och jag ville knappt kolla. Sen kom vi ikapp i innebandyn och volleybollen så det nästan stod lika. Till slut drog dom ifrån med två poäng och vi förlorade. Tror att matchen slutade 14-12 eller 15-13. Jag tycker att vi var bäst eftersom vi kom ikapp så bra.'
 
Om man ska vara rättvis så var dom ganska värda det eftersom vi har vunnit två år i rad. Men om det har varit spänt mellan 9b och 9c innan så kommer det att vara betydligt värre nu. Jag spelade inte ens, men min vinnarskalle fick en rejäl smäll idag. Vi skyndade oss hem för att slippa prata med B haha ;)
 
Nu väntar jag på att Alicia ska ringa!
 
Världens bästa sport
 
 
 

Vinst i första matchen

Det finns typ ingen täckning i idrottshallen så jag kan inte uppdatera därifrån. Vi vann första matchen med ganska mycket, kl 11 möter vi 9m :)


Planering för Olle

Nu är det december, Olle har alltså blivit "riden" i snart två månader. Med ridning menar jag inte bara skritt. Den här månaden skulle vi iallafall kunna rida lite längre, utan några större krav på samling. Vi har försökt så gott vi kan att ge honom pauser och rida lite i intervaller. Trav-skritt-galopp-skritt-trav-skritt typ. Jag tycker att Olle har varit jätteduktig under de här månaderna, man skulle ju kunna tro att de 5 månaderna som han inte reds aldrig hade funnits!
 
I januari ska vi börja dra in till hippo och träna, kan ni fatta det? Jag är anmäld till dressyrgruppen för privatponnysar på tisdagar (den jag red i när jag just hade fått Olle). Jag kommer inte kunna vara med på hela lektionen eller köra samma övningar som de andra i början. Men att faktiskt kunna fara dit känns som ett stort steg! Under månadens gång ska vi fortsätta att trappa upp dressyren och lägga in bommarbete och studs. Men han måste alltid få återhämta sig mellan övningarna, men små pauser åt gången.
 
I februari antar jag att vi fortsätter i ungefär samma spår som januari. Att fortsätta med dressyren samt börja trappa upp "hoppningen". Det är en tävling på hippo i februari, den finns inte ens på kartan för oss. Det finns ingen anledning att stressa fram något. Om det dessutom skulle leda till att han slår upp senskadan igen så skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv. Jag tänker inte planera in någon tävling förrän jag vet hur han hoppar och allt känns bra!
 
Inget av det jag just har skrivit är spikat, det kommer med största sannolikhet att ändras. Jag vill bara att ni ska veta på ett ungefär hur det kommer se ut. Längre än så vet jag inte heller vad som händer. Vi får se vart livet tar oss helt enkelt...
 

Olle 19/12

Idag blev det bara en tur barbacka, jag tog några steg trav men kände att Olle var spänd och det skulle inte ha blivit någon nbra ridning. Mest skritt på långa tyglar :)
 

Helt ok dag

Började vid 9 och slutade halv 11, helt ok och jag klagar inte! Ni sitter jag här och käkar is, snart ska jag ut till stallet :)
 
Imorgon är det trippelboll, min klass vann både i 7an och 8an så om vi blir slagna av B i år så blir det inte kul kan jag lova. Alla är hur taggade som helst och vi har planerat allt i evigheter. Håll tummarna för att vi vinner nu också!
 
27-08-2012
Jag kommer aldrig glömma dig...
 

Onsdag

Idag börjar jag kl 9, men är uppe iallafall. Har en redovisning på bilden, men annars tror jag att det blir en lugn dag.  Efter skolan ska jag ta en tur barbacka på Olle, mest skritt men lite trav också. Får se hur det går :)
 

Olle och Hempa

På eget val red jag Hempa (kommer inte ihåg hur hans namn stavades..), det var verkligen inte min typ av häst. Man hade ingenting i handen alls. "Böja på nacken" kunde han, men jag  vill att hästen  ska vara igenom i hela kroppen för att jag ska vara nöjd. Det ända positiva jag kan säga om lektionen är att jag inte kände mig för stor, älskar att rida storhäst!
 
Vi jobbade mycket på serpentiner och volter. Jag var tvungen att driva som en idiot för att få fram honom till handen. Tog sporrar och spö för att inte behöva köra på ponnysparkar. Det blev bättre och bättre eftersom, när vi travade av så gick han helt ok. Men usch vad jag inte är nöjd.
 
Att rida Olle efter det var verkligen som att komma hem, han är min hemmaplan! På honom vet jag hur jag ska göra och allt känns bara rätt när jag rider honom. Han var lika fin som alltid, lite stark bara. Jag är inte helt nöjd på Olle heller, men det är inte honom jag är missnöjd med. Det är min egen ridning som verkligen har haft en svacka idag. jag skulle ha varit mer konsekvent och noggrann på båda hästarna.
 
Började med att trava lite i en lång låg form som uppvärmning, det gick bara bra trots att han kollade lite på skuggorna från pannlampan. När jag hade kommit upp från byn så tog jag en galopp. Sjukt fin var han, gick i samma låga form och man känner verkligen hur 450 kg muskler jobbade under en. Väldigt okomplicerad var han!
 
Sen tog jag en liten skrittpaus innan jag galopperade åt andra hållet. Då lät jag honom rinna iväg lite för mycket, tyglarna blev långa och jag hamnade i framvikt. Jag tog ett djupt andetag och började om, efter det gick det bättre. Sen travade jag av honom och då var han som vanligt fin igen. Efter klockren avsaktning skrittade jag hem :)
 
Imorgon blir det att skritta barbacka på ett fleecetäcke!
 
Old good times
 

23 - vad har du sug efter?

Eftersom jag helt hade glömt bort den här 30 dagar så får det bli två på samma dag!
Jag har ett otroligt sug efter att rida och tävla som vanligt igen, det ända jag vill är att Olle ska få komma igång.
 

Långt hål

Har just haft mitt livs sista hk lektion, ni anar inte hur bra det känns! Nu har jag hål till 13.10, vi har knappt något att göra så vi sitter i uppehållsrummet och ser på Sunes jul :)

13.10 far vi till hippo och rider på eget val, det känns lite ovärt. Efter det far jag vidare till håkmark och rider min brunskäck :)


22 - vad gör dig unik och annorlunda från alla andra?

Som min kära vän Alicia brukar säga:
 
"Du är unik, precis som alla andra"

5 saker

* Jag plattar mitt hår nästan varje dag. Inte bra jag vet, men jag hatar mitt hår när det inte är plattat + att färgen är ful haha ...
 
* Jag kan inte sjunga, rita, laga mat eller sy. Är hopplös på att som man måste vara kreativ i ;)
 
* Jag kan spara pengar ett tag, men sen slutar det typ alltid med att jag köper mat för allt...
 
* Folk som inte känner mig tror oftast att jag är blyg :]
 
* Finns det något roligare att kolla på än folk som failar på löpbandet? Nepp, trodde väl inte det heller...
 
 
 

Svar på kommentar

Maria
Vad tyckte du om Surfs julshow iår?
 
Svar: Jag tyckte att den var bra faktiskt, även om det hade varit roligare om dom hade pratat själva istället. Dock höll man på att frysa sönder på läktaren ;)
 

Sista veckan

Nu är det sista skolveckan och en vecka kvar till julafton. Bara att köra sista rycket innan jullovet! Den här terminen har varit riktigt jävlig, precis som 96orna sa att den skulle vara-.-
 
Får se vad som händer efter skolan, det kan hända att jag följer med Ebba när hon ska ta spruta. Jag ska inte ta min sista förrän i januari/februari :)
 
Gammal bild...
 

På surf

Nu är jag på surf och väntar på att deras julshow ska börja :)

Bloggappen funkar inte som vanligt, så det går inte att lägga till bilder-.-


Tredje advent

Jag började egentligen känna mig sjuk igår, men var dum nog att ge mig ut i snöstormen iallafall. Det ångrar jag nu eftersom jag inte kan rida idag. Det är bättre att jag stannar hemma, vilar och gör bort terminens sista skoljobb. Ikväll blir det julshow på surf :)
 

Mobilbilder från julshowen

Inte så bra kvalité, men de får duga :)


Dagens diss!

Är detta ett skämt? Vem skulle betala 1990 svenska kronor för den här? Den ser inte skön ut och den är verkligen inte snygg heller. Jag tänker på stalltröjorna man hade när man var 7-8 när jag ser den. Och den där bollen på luvan, vet inte vad jag ska säga. Men om ni har 2000 kronor över så finns den här :)
 
Vad tycker ni?
 

Olle 15/12

Det blev som sagt sadel idag, mamma och pappa tyckte inte om idén att jag skulle ut barbacka i snöstormen :/ Dom tyckte att jag bara skulle skritta och trava barbacka. Olle är kanske inte rätt ponny att galoppera i skogen utan sadel :]
 
Det blev ett lugnare pass, i traven trampade han på bra. Gick okomplicerat och bara gjorde det han skulle. I galoppen kunde jag korta ihop honom jättemycket! Så mycket har jag inte ens lyckats korta honom i ett ridhus utan att han slänger upp huvudet, men idag gick det i skogen på tränsbett! Fina häst!
 
Sen tänkte jag ställa mig upp och se om han gick kvar, vilket han också gjorde ett tag. Sen började han sparka, och då blev jag lite irriterad. Han gick foortfarande i form och helt plötsligt kom det en spark lite då och då. Det är bara i glädje, men det är ganska störande. Jag är ganska envis så jag gav mig inte förrän han hade gått ett tag utan att sparka. Travade sen av och då var han sjukt fin igen
 

Lördag

God morgon folket! Nu har jag just ätit frukost, och snart ska vi börja släpa oss ut till travet för att köpa nya ridbyxor till mig. Har slarvat bort ett par och mina JW har begått självmord tyvärr. Tänkte inte köpa något, utan ska spara pengar :)
Mamma har övertalat mig att inte rida barbacka idag, så det blir sadel.. 
 
Det här måste vara något av de finaste jag har sett, grinade sönder...
 

Barbacka imorgon!

Gissa vad jag ska göra imorgon? Jag ska försöka rida ut Olle barbacka på ett fleecetäcke! Har aldrig galopperat honom barbacka förut eftersom mamma i princip har förbjudit mig. Men nu går han ju mycket bättre, får hoppas att jag inte skumpar av. Det är inte helt säkert att jag tar galopp, vill inte riskera att flyga av, för då står jag där utan att kunna ta mig upp igen haha ;)
 
Men det kan hända att jag bangar igen, som när jag ska rida i dressyrsadeln. Då står jag och velar, men det slutar alltid med att jag tar hoppsadeln iallafall. Jag hade tänkt planera in ett barbackapass en gång i veckan för att öva upp min balans!
Tur för mig att han har biffat på ryggen jättemycket :)
 
Vila i frid Agnes...
 

Olle 14/12

Det här måste ha varit det bästa ridpasset sen jag började sätta igång Olle. Helt sjukt underbart fin var han!
 
I traven var han lika lätt och fin som vanligt, trampade på och lyssnade på halvhalter. Pannlampan hade damp och lyste typ rakt ner, så jag fick sitta och titta rakt upp för att se vars jag red. Det ledde till att min för stora hjälm gled ner för ögonen. Men Olle brydde sig inte så mycket om det, han kör på trots att jag är ganska osmidig :)
 
Sen tog jag två vändor i galopp, jag har   a l d r i g   varit med om att han har lyssnat så bra som han gjorde idag. Jag behövde bara sitta och hålla i tyglarna, resten gjorde han. Jag finner faktiskt inte ord för hur fin han var! På vägen tillbaka trodde jag att han skulle vara stark och kanske bocka, men han var lika lugn som innan. Att han inte är stressad i skritten efteråt är också väldigt bra, fast det var ett tag sen han var det nu.
 
Efter det travade jag av honom i en lång låg form. Hela han kom verkligen loss och jobbade med hela kroppen. Tror inte att jag behöver säga hur nöjd jag var med honom :)
 

God morgon!

Idag är jag faktiskt på jättebra humör, ska göra två prov idag. Men efter det ska jag fara och rida Olle, mamma gick med honom igår så idag blir det mer ridning! :)


Diss!

Diss till det nya KL schabraket, tycker inte alls att det var fint. Hatar dessutom rutmönstret...
 

Instagram

Följ mig på instagram, @agnescrone :)


Torsdag

Om det inte hade varit två prov imorgon så skulle den här dagen vara bra. Nu hål i typ tre timmar och sen sluta 13.10. På hålet måste jag plugga. har verkligen panik just nu. Hoppas att nu får en bättre dag än jag :)
 

Jag är körd

Panik var det ja...
 

Onsdag

Nu har jag snart bara engelska kvar innan jag slutar, men jag och Ebba ska stanna kvar en stund på bilden för att få klart några uppgifter. Det tar emot lite, men vad gör man inte..-.-
Sen ska jag hem och...plugga. Längtar tills fredag då allt är över för den här gången! :)
 
Hur fin är han inte?
 
 

Underhållning

På fredag åker det här häftet i soporna haha...


Tidsfördriv

ÄGANDE
(x) Ridstövlar
(x) Ridskor
(x) Skyddsväst
(/) Helskodda ridbyxor- använder inte längre
(x) Vita ridbyxor
(x) Chaps
(x) Ridhjälm

(x) Ridspö
(x) Grimma
(x) Grimskaft
(x) Täcke
(x) Sadel
(x) Vojlock/Schabrak
(x) Träns
(x) Ryktlåda
(x) Ryktgrejer
 

TEORETISKT
(x) Vet hur man sätter ihop ett träns
(x) Vet hur man sadlar
(x) Vet hur man sätter av & på grimma
(x) Kan några sjukdomar
(/) Vet vad man gör när hästen får en sjukdom- beror på vilken
( ) Vet hur man skor en häst.
(x) Kan olika tecken & färger
(x) Kan några kroppsdelar på hästen 
(x) Kan och förstår hur det fungerar med mankhöjd
(x) Vet vad hästens exteriör är
(x) Kan en del om hästens exteriör
(x) Kan mocka, rykta & fodra
(x) Kan blanda foder med andra mineraler och vitaminer
(x) Kan smörja sadel & träns
(x) Kan lasta en häst samt kontrollera allting i en hästtransport
(/) Kan hantera din häst inom horsemanship- typ leda hästen och få den att backa...
(x) Vet hur en korrekt sits ser ut

RIDERFARENHETER
(x) Ridit barbacka
( ) Ridit western
(x) Hoppat med häst
(x) Ridit dressyr
(x) Utövat voltige
(x) Åkt på ridläger
(x) Ridit i sandpaddock
(x) Ridit i ridhus
(x) Ridit i skogen
(x) Tävlat
(x) Ramlat av och slagit dig
(x) Ramlat av utan att skada dig
(x) Suttit på en bockande häst
(x) Suttit på en skenande häst,
(x) Suttit bak & fram
(x) Vunnit rosett inom hoppning
(x) Vunnit rosett inom dressyr 
(x) Ridit i över 3 år
(x) Travat barbacka
(x) Galopperat barbacka
(/) Suttit barbacka på en skenande häst
(x) Hoppat barbacka
(x) Ramlat av barbacka
(x) Galopperat över en sommaräng
(x) Galopperat i snö
(x) Ridit i uppförsbacke
(x) Ridit i nedförsbacke
(x) Ridit två på samma häst
(x) Suttit på en stegrande häst
 
ERFARENHET MED HÄST
(x) Har/haft sköthäst
(x) Har/haft egen häst 
(x) Ridit på ridskola
(x) Ridit hos privatperson
(x) Badat med häst
(x) Ryktat en häst
(x) Kört en häst
( ) Ridit/Rider in en häst
(x) Förlorat en häst
(/) Legat inne i en hästs box- ramlade....
(x) Sovit i ett stall
(x) Mockat en hel timme
( ) Låtsats att du var en häst tillsammans med andra hästar
(x) Har en favorithäst
 
JAG HAR RIDIT
(x) En stor häst
(x) En liten häst
(x) En kittlig häst
(x) En busig häst
(x) En nyfiken häst
(x) En rädd häst
( ) En sjuk häst
(x) En lat häst
(x) En pigg häst
(?) En ledsen häst
(x) En glad häst
(/) En connemara- inte renrasig vad jag vet
(x) En fjording
( ) En Haflinger
(x) En arab
(?) Ett fullblod- vet inte
(x) Ett russ
(?) En nordsvensk
(?) En ardenner
(x) En shettis
() En tinker
() En shire
(x) En korsning
(?) En New Forest- mycket möjligt
Hur högt har du hoppat? 1.20
Vad är de högsta du hoppat med A ponny? 60 cm kanske?
Hur högt har du har du hoppat med B ponny? Lite drygt 1m
Vad är det högsta du har hoppat med C ponny? Ingen aning
Vad är det högsta du har hoppat med D ponny? 1.20
Vad är de högsta du hoppat med häst? Har nästan aldrig hoppat häst, vet inte
Vad är de högsta du hoppat barbacka? Minns inte
Vad är det högsta du har hoppat utan stigbyglar? 1m på tävling, fick köra klart utan stygbyglar :]
 
Vilken?
Vilken häst är roligast att hoppa? Olle
Vilken häst är lättast att hoppa? Apan var lättast
Vilken häst är svårast att hoppa? Olle innan man har hittat knapparna!
Vilken häst är piggast i dressyr? Vet inte, kan inte säga Olle längre... ;)
Viken häst är piggast i hoppning? Nudel, eftersom hon hade en sån otrolig vilja!
Vilken häst är latast i dressyr? Max haha!
Vilken häst är latast i hoppning? Nån jag provred men inte kommer ihåg namnet på
Vilken är den bästa hästen i hoppning? Olle hoppas jag!
Vilken häst är den bästa i dressyr? Olle!!
Ramlat av en häst/ponny: Yess
Ramlat av en häst/ponny på ett hinder: Ja
Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger: Japp
Gått omkull med en häst: Nepp, men var väldigt nära en gång...
Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst: Nepp
Brutit någonting i samband med du har trillat av en häst/ponny: nej
Ridit ut barbacka: Ja
Ridit ut ensam: Ja
Tävlat hoppning: Japp
Tävlat dressyr: Japp

Vad väljer du? 
Hoppning eller dressyr? Måste säga båda, men att tävla så blir det hoppning!
Rida ut två eller i grupp? Två stycken
Gymkhana eller en hopplektion? Hopp såklart!
A/B ponny eller C/D ponny? C/D ponny
En häst som är 153 cm eller 165 cm? 165!
En häst som är 160 cm eller 170 cm? 160
 
Har du...
Ridit i skogen: Japp
Hoppat; Jupp
Stegrat med häst; japp
Bockat; Haha ja...
Blivit sparkad; Yess
Blivit trampat; Japp
Gått omkull med häst; Fortfarande nej
Hoppat en oxer; Nepp, jag rider förbi dom på tävling...
Hoppat en trippelbarr; Ja
Tävlat i dressyr; Ja
Tävlat i hoppning; Men sluta fråga samma sak flera gånger.....
Tävlat i terräng; Nepp, tråk ume har inget sånt..
Ridit utomlands; Ja, faktiskt :)
Haft foderhäst, medryttarhäst, sköthäst osv: Sköthäst på ridskolan, det sket sig med foderhästen :/
Ridit en häst under 10 år; Ja
Ridit en häst över 25 år; Ja :)
Hoppat 60 cm; Jepp
Hoppat 80 cm; Jepp
Första gången jag ramlade av; Minns inte, jag var nog ganska liten då ;)
Första hästen jag red; Clickeeeen<3
Ponnyn jag sist red; Olle
Hästen jag sist red; Sillen på ridskolan tror jag

Svar på kommentar

J
Vad har du för storlek på din Kingslands väst, och går de har ridväst under? För funderar på köpa den!
 
Svar: Jag har S på min och den är inte ens i närheten av för liten. Jag brukade ha väst under på uteträningar, jag tycker absolut att du ska göra det! Dom har bra kvalité och värmer mer än man tror! :)

Mycket att göra!

Nu är jag äntligen hemma, har saknat min säng hela dagen. Skulle kunna somna nu, men det får jag bara inte göra. Skulle behöva få klart två saker idag, så nu vet ni vad jag förhoppningsvis gör ikväll :)
 
Måste fortsätta nu, ha ett fortsatt bra liv...
 

Önskelista 2012

Vet faktiskt inget speciellt som jag önskar mig i år, bara lite roliga saker. Hv-polo pikén har jag velat ha länge, schabraket är sjukt snyggt, och ländtäcket är för träning/tävling :)
 
Mycket blått känner jag!
 

11 december 2012

Idag är en helt vanlig tisdag, först skolan och sen hippo. Vi har teori pluggtid så det blir ingen ridning. Vi stannar på hippo tills någon kan hämta oss :]
 

Måndag

Idag var skolan riktigt dryg. Dch det blir ju inte heller bättre av att man liksom måste fatta nu, annars är man körd. Musikprovet är iallafall bortgjort nu och jag fick ganska bra på matteprovet :)
 
Måste fortsätta plugga nu, är det bara vi som har värsta kaosveckan nu innan jul?
 
Sommarmagen ;)
 

Svar på kommentar

Anonym
Fortsätt blogga! Jag gillar dina vardagsinlägg om livet som hästägare. Håller med Carolina, Olle börjar ju bli bättre nu! Skriv om träningar, vardagen, mål 2013 osv. Mycket bilder är roligt!
 
Svar: Tack vad gulliga ni är!
Just nu tränar vi inte, men nästa månad ska jag börja träna i samma dressyrgrupp som jag red i när jag just hade fått Olle. Jag kan knappt vänta! Jag vet inte om jag vill sätta några mål för 2013, vi tar en dag i taget. När jag sätter mål blir allt bara pannkaka på ett eller annat sätt. Kan inte säga något bestämt om 2013 tyvärr...
Ska försöka ta med kameran någon dag, men den senaste tiden har det ju inte direkt varit något bra väder att fota i. Bor man på nordpolen så gör man :)

5 saker

* Jag hittade Lovisa och Olle (förrförra ägaren) i samma resultatlista som Kristina Warg och Wild at heart T. Det var i en msvb, måste erkänna att jag tycker det är lite coolt haha ;)
 
* Olle är världens sämsta fotomodell, han kan vara hur söt som helst men när jag tar fram mobilen/kameran så far alltid öronen bak. Han är verkligen inte sur, men avslappnad :]
 
* Han gillar inte hästgodis.............
 
* Olle älskar att gå runt med pinnar i munnen, han slänger runt dom också. Jag hade världens fulaste film på min förra mobil<3
 
* Olle är egentligen ganska mesig, men hellre det än en häst som ska bråka med allt och alla

Negativ

Usch vad jag är negativ till allt i livet just nu, det är inte alls likt mig. Det enda som är positivt är att Olle börjar komma igång. Snart blir det dressyrträningar, kan ni fatta det? Men först måste jag ta mig igenom den här mördar-veckan, vi har hur mycket prov, inlämningar och redovisningar som helst.
 
Men tänk vad skönt när man går hem från skolan på fredag, och vet att allt är över för den här gången. Haha nu låter jag som en pensionär, men så gött!
 

Blogga med någon annan?

Jag vet inte hur jag ska göra med bloggen, har ingen blogglust alls. Eventuellt ska jag börja leta efter någon annan att börja blogga med, det skulle vara lite roligare än att blogga själv :)
Alterrnativet kan bli att jag lägger ner bloggen faktiskt....
 

Julshowen

Nu har jag prrecis kommit hem från julshowen, det här var första gången på ett tag som jag har kollat en hel show. De senaste åren har jag varit med och bara sprungit runt. Den har iallafall bra, lite surt att missa ponnyhopp bara ;)
 
Nu måste jag plugga, mamma tar Olle idag för att jag ska kunna göra det. Önska mig lycka till!
 

Vad vill ni läsa om?

Är det något speciellt ni vill läsa om eller undrar?
Kommentera det nu i så fall, det skulle vara jättekul! :)
 

Lite galoppjobb

Min underbara ponny bara fortsätter att leverera, idag stod det lite galoppjobb på schemat. I första traven var Olle helt klockren, jag bara satt där och log som den tönt jag är. Han gick i en bra form och ett bra tempo. Har faktiskt inget att säga, helt fantastiskt fin!
 
Galopperade lite längre än jag brukar. Det gick lite väl fort vissa stunder, men jag tror att vi båda tyckte att det var lika roligt att galoppera i snön. Jag kunde stå upp i galoppen och han bara rullade på i en lång, ganska fri form. Kunde ta tillbaka utan att han slängde upp huvudet, sen kortade jag upp honom lite, och han bara gjorde det utan att bråka. Inga sparkar heller kan jag ju också tillägga ;)
 
Sen fick han världens styltor. Jag fick först inte bort dom (har alltid med en hovkrats i fickan..), men då blev jag så sur att jag bara körde ner hovkratsen och bände bort dom. Min kung bara stod stilla medan jag irrade runt.
 
Travade av i en lite längre form, han blev lite mer taggad eftersom det var på väg hem. Men jag gjorde en halvalt och sen var det inte mer med det. Efter en klockren avsaktning så gav jag mig :)
 
Jag tror verkligen på den här ponnyn, han kämpar på och vill göra rätt. Hoppas att allt fortsätter så här!
 
 
 

Ska det aldrig sluta snöa?

Jag fattar inte, hur mycket snö ska det komma egentligen? Själv börjar jag bli rejält less nu, lagom är bäst!
 
Nu sitter jag och pluggar, har sjukt mycket att göra den här helgen. Så mycket vila blir det inte. Men planerna är iallafall (förrutom att plugga) hippos julshow på söndag. Ska bli kul att se en hel show, det var ett tag sen sist :)
 

Rubrik

Då var x-factor över, även om Awa är grym så är hon inte i närheten av Malcolm eller Isak (enligt mig). Det roligaste var iallafall när vi var på väg hem, jag ser min egen skugga framför mig och börjar skrika som en idiot. Alla barn kan inte vara normala...
Imorgon blir det att plugga och rida Olle i snön. Idag fick han tydligen jättestora styltor så det blev bara 30 min. Han ska skos på måndag, och jag längtar hehe!
 

Travshoppen har fått in schabraken!

Haha nu har travshoppen fått in mitt drömschabrak (några inlägg ner), jag måste nog ta en tur dit snart och köpa det. Bara måste ha det! :)
 

Fredag

Nu har jag gjort bort hela matteprovet. Jag måste ha gjort allt fel, för så här lätt ska det inte kännas. Sen att jag var klar innan halva provtiden hade gått känns ocksså fel: Bara att vänta och se hur det gick, är nervös haha :]
 
När jag kommer hem så ska jag plugga lite, har inga planer förrän på kvällen då det blir x-factor som vanligt. Tror vi är hos Hanna. Ingen final utan Malcolm, men för väl försöka stå ut.
 
Lyckades få omtramp på alla språng på det där hindret, tur han kan hoppa upp sig :)
 

Olle 6/12

Det blev ridning i mörkret idag, tur att våran underbara pannlampa finns!
 
Olle var verkligen fin idag, känslig för skänkeln och lätt i handen. Kortade upp tyglarna och tog lite trav när jag hade kommit upp i byn, och han bara trampade på och gjorde det han skulle. Sen ställde jag mig upp i lätt sits och lät honom trava upp för en liten backe. Ryggen kom upp , och han sprang inte iväg. Det här kommer att bli sjukt bra!
 
Jag fortsatte att trava några minuter åt gången, det finns inget att säga egentligen. När han blev lite stark på väg hem, så tog jag bara en halvhalt och efter det lyssnade han. Vet inte exakt hur länge jag var ute, men mer än en timma var det iallafall :)
 
Mitt lurviga monster ska skos på  måndag, så efter det hoppas jag att han slipper styltorna! Sen på jullovet måste jag ta tag i hans man som börjar bli lite lång :)

Lite väl dyr?

Ni har inte missat KL filten för 3000 kr va? Lite väl dyr kan jag tycka ;)
Men sjukt snygg!
http://www.kingsland.no/
 

Torsdag

Nu sitter vi och ser en film på so.n, eller inte jag då. Den är frivillig. Slutar om en timma så då ska jag till stallet. Mamma ökade på ridningen ganska mycket igår, det känns verkligen att vi kommer framåt!


20 - vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med

Jag har inte riktigt hunnit så långt haha. Jag har planer och kör mitt egna race! :)
 

Onsdag

Fick veta att vi bara skulle göra den svåra delen av priovet idag, alltså har jag halva klar tills på fredag. Jag som trodde att det skulle vara över nu. Men det kändes bra, men bara för det känns så bra så har det säkert gått jättedåligt...
 
Idag red mamma Olle på dagen, det är ju bättre än om man ska ut nu i mörkret. Imorgon ska jag äntligen till stallet igen! Har världens sug att fota, men det går ju bara inte eftersom man förfryser fingarna på en gång. Just nu är det nog 99% mobilbilder på den här bloggen :]
 
Vi gjorde en egen verson av gangam style på idrotten, tror att vårat idrottsbetyg just höjdes haha :)
 
 

Jag hatar inte apelsinsmak


Det snyggaste jag någonsin skådat

HAHA^
Såg dom här sakerna på chevals hemsida, och jag dog på en gång. Har aldrig sett så snygga schabrak någonsin, jag bara måste ha det i blått. Måste hålla koll på Tegs hästsport och travshoppen om dom får in det snart, annars beställer jag det! 
 
Schabraken kostar 449:- så det var inte överdrivet jättedyrt :)

Draggen

Nu har jag i princip bestämt mig för vad det blir för linje, jag och en kompis ska bara boka in praso. Vi kollade på natur och ekonomi idag. Natur känns helt uteslutet, det är verkligen inte jag. Ekonomi däremot kändes hur bra som helst! Sen har jag ju redan bestämt mig för att gå på draggen, får en bra känsla när jag är där :)
 
Nu måste jag ta ett sista ryck med matten innan jag däckar haha...
 

Ridningen

Red Fjalar idag igen. Det kändes att jag hade ridit honom en gång innan, för nu kunde jag bygga vidare där vi slutade förra gången. Han är en ganska fin faktiskt när man har fått fram honom lite. I skritten och traven var han lite seg, jag fick jobba på ordentligt med benen.
 
Vi hade lite hoppning/markarbete så i uppvärmningen rullade vi över lite bommar. Fick fram honom + att han blev mer och med följsam. Förra veckan fick jag inte alls med mig honom, utan allt blev bara pannkaka ;)
 
I galoppen var/är han väldigt svag och framtung, det kan bero på att underlaget fortfarande inte har lagt sig helt. Men jag fick ändå bättre ordning på honom nu. Han var jätteduktig även om han inte riktigt orkade på volten.
 
Sen hoppade vi en liten serie med räcke med fyra språng till en oxer, vi kom två gånger var. Idag fastnade han inte alls lika mycket i underlaget, så han kunde hoppa bättre. Kom bra på hindren, hade ett jämt tempo och han drog inte. Jag är faktiskt riktigt nöjd med honom idag :)
 

Öppet hus på draggen

Ikväll ska jag och mamma fara på öppet hus på draggen. Jag tror att jag har bestämt mig för vad jag vill gå nu, men vill kolla iallafall :)


Mitt internet vill inte samarbeta

Mitt internet på datorn vill inte samarbeta, men på mobilen funkar det. Den här dagen har spenderats med matteboken eftersom det är prov på onsdag. Vissa saker fattar jag jättebra medan andra bara är konstiga. Får fortsätta helt enkelt :]

Imorgon är det ridning på eget val. Får se vem jag får rida, det spelar ingen större roll. Efter det blir det väl plugg uppe i cafeterian som vanligt :)


Måndag

Den här dagen har varit sjukt dryg, lektionerna har känts jättelånga. Men jag ska hålla ut de sista veckorna till jul, sen har jag en del att se fram emot:
 
Jul
 
Hemavan med några kompisar
 
Dra in Olle till hippo
 
Jag känner mig så otroligt motiverad med Olle nu när han går så bra, vill bara börja planera. Hade gjort värsta planeringen för 2012, men den sprack redan efter första tävlingen. Nu tänker jag vänta, ta en dag i staget och inte stressa. Det sista jag vill är att förstöra något nu!
 

När är julshowen?

Någon som vet när hippos julshow är? Jag har ingen koll alls eftersom jag och Olle inte är med i år, men jag måste ju fara och kolla! Har hört olika från alla jag har frågat, så jag är lite förvirrad ;)
 
Julshowen 2011, indianer :)
 

Eskadron

Schabraket- 798:-
 
Luvan- 249:- (just nu på rea för 125:-)
 
Lindorna- 310:-
 
Man kan aldrig få nog av blå/röd/vit kombinationen, det här är snyggt på nästan alla hästar och är stildret utan att vara tråkigt. Synd att det är så dyrt, annars skulle jag inte tveka en sekund!

Solsidan i mitt hjärta

Love it
 
 
 
 
Alla bilder är från The typical solsidan på fb :)
 
 

Visste ni att...

* På en framhoppning till en Lb 2011 fick jag höra av en annan familj att det skulle vara skönt att ha en så enkel ponny som Olle, deras egen ponny var man ju tvungen att driva på ;)
 
* Jag har ätit vid samma bord som Daniel Zettermann (elitryttare).
 
* Folk som rapar rakt ut borde nästan sitta bakom galler haha...
 
* Jag tycker inte så mycket om godis :]
 
* Jag äter lätt mer än 50 isbitar om dagen!

Olle 2/11

Det känns som att alla mina ridpass inlägg börjar likadant, men satan i gatan vad fin Olle är! Han slutar aldrig att förvåna mig, han kämpar för att göra rätt och gör ssitt bästa hela tiden. Kan inte vara mer nöjd än jag är!
 
Det var ganska djup snö, så jag visste inte riktigt hur jag skulle rida då han inte är igång och jag ville inte ta ut honom helt. Kortade upp tyglarna och travade en bit, vilket steg han får i snön haha. Tror det kan vara bra för honom i lagoma mängder. Bara gick där han skulle i ett bra tempo :)
 
Tog lite galopp också, han kom upp med ryggen och jobbade riktigt bra i snön. Formen var lång och låg, helt perfekt. Det kom en spark när jag ställde mig upp, men det var bara ett litet glädjeskutt så jag blev inte så irriterad hehe :]
 
Han har varit travad/galopperad i en månad och han går bättre i skogen än han gjorde innan han blev skadad. Sen vet jag ju inte hur han kommer att gå på träningar, men så här kunde jag inte rida i skogen förut kan jag då säga. Jag är så motiverad att fortsätta nu! :)
 
Bilder från idag :)
 
 
 
 
 

Pluggar

Sitter och pluggar lite nu, ska till stallet sen och rida min finaste ponny :)


Mobilbilder från idag

Inte så bra kvalité men det är bättre än inget, och ja, det snöade lite...


Olle 1/12

Idag gick det verkligen jättebra och jag är så nöjd! Eftersom det numera är en ny månad så får vi öka på igångsättningen. Om jag minns rätt så ska vi nu kunna rida lättare pass :)
 
Det snöade väldigt mycket och man kunde knappt se något, jag valde att ta luva för att Olle inte skulle få så mycket snö i öronen. Tog också martingalen, hittade inte den vanliga så det fick bli den gamla dåliga. Men bättre än inget :)
 
Började med att en bit trav, han kunde ha varit lite lägre i formen, men fortfarande jättefin! Trots att jag var lite klumpig med skorna så bara trampade han på utan konstigheter. Provade att släppa stigbyglarna för att se hur det skulle gå. Så fin han var!!
 
Sen galoppen då, tog en lite längre sträcka än jag brukar. Visst gick det lite fort ibland, men han bockade inget och jag hade kontroll hela tiden. Han gick på tygeln och var så sjukt fin! Efter fick han skritta en stund innan jag travade av. Då var han lite springig, men jag tog bara tillbaka och efter det var han lika fin som vanligt!
 
Det går så fantastiskt bra med Olle nu, bara uppåt. Det är kul 7 dagar i veckan och jag blir så glad av att se att han också är glad! Han har inte ont längre och kan göra sitt bästa igen. Min fina fina Olle♥
 

Hiss & Diss Kingsland

Den här delen vill jag hissa, älskar ridbyxorna och koftorna. Sakerna är stilrena och fina ssom det ska vara!
 
 
Och den här delen vill jag dissa, inget här är snyggt enligt mig. Pannbandet är nog det funaste jag har sett. Det känns som att KL är på väg utför, det bara spårar. Dom brukar göra så fina saker att man har höga krav!

God morgon!

Nu är det december! Har just kollat på första avsnittet av julkalendern (såklart), det skulle vara skönare om den inte började så tidigt ;)
Idag ska jag plugga och rida Olle, det snöar fortfarande jättemycket så hoppas att det inte blåser så mycket. Skulle verkligen behöva rida lite mer idag, han måste få röra på sig :)
 

RSS 2.0