Bil jäv...

Idag gick jag med Olle på morgonen, träffade en jättesnäll tant hehe. Hon tyckte att jag hade en fin ponny :] träffade även två kompisar!
Sen åkte jag och mamma till biltema för att kolla in dersas hästsaker, blev väldigt besviken-.- men en flugluva fick följa med hem.
Efter maten for vi ut till Noa, vi hade ett litet bakslag idag. Det gick inte dåligt men det gick inte bra heller, traven och vänstergaloppen var helt ok men i höger var hon väldigt spänd och springig.
Ställde upp ett litet kryss på kanske 50 cm och skuttade lite. Jag börjar fatta hur jag ska rida henne i hoppningen nu också! :)
Sen började Bil j*veln dampa, den började ryka osv så det blir inte att rida Princess imorgon... Vi hade tänkt fara ut till travet också, men vi får se :( vi har bara haft den i typ 2 månader...

Gammal design

Jag satte tillbaka designen jag fick av Linda för typ ett halvår sen. Hade helt glömt att jag hade den, och den är ju finare än mina!
Jag fick inte till färgerna så bra men det går bra så länge :)
 
 

Hemma igen

Kom hem tidigare än planerat, men vi gjorde inte så mycket men kul vare :]
Juste, jag red Princess igår. Red ut i skogen (som typ alltid när jag rider henne), det blev ganska mycket skritt eftersom de var så varmt. Men travade och galopperade lite också, hon var pigg men ändå lydig :)
Om allt blir som planerat så ska jag rida Noa imorgon!
 

Ett snabbt inlägg

Slänger in ett snabbt inlägg för jag ska iväg nu. Jag var hos Olle och gjorde de vanliga, det började regna jättemycket precis när jag skulle fylla på vatten i hagen så jag blev blöt...
Får se om det blir någon uppdatering när jag kommer hem :)

3 saker

1. Min statistik är alltid dålig när det är tävlingar, brukar alltid ha runt 15 läsare mindre på tävlingshelger och sen när tävlingen är slut så är allt som vanligt igen ;)
 
2. Om Olle är frisk i september så kommer jag få börja hoppa i februari...yesssss...
 
3. Jag tar alltid på mig den högra stöveln före den vänstra när jag tävlar, jag vet inte varför men jag skulle aldrig ändra på det :]

Filmen

Amanda Fondell - All this way
  

2 år med Made piebald

♥29/7-2010♥

Jag kommer ihåg dagen då Olle kom som om den var igår, jag och mamma hade köpt allt som vi skulle behöva och vi hade spånat en box i karantänstallet.

Den första veckan den lyckligaste i mitt liv, det måste ha sett ut som jag vet inte vad när jag red, men jag tänkte inte så mycket på det ;)

Första dressyrträningen glömmer jag A L D R I G. Olle var helt vild, han hoppade runt, bockade och for runt som en idiot! Men jag var inte rädd en sekund, trots att jag bara var 12 år och ganska liten till växten.



Första hoppträningen gick lite bättre, vi fick ett riv på ett litet hinder (det är iaf vad jag kommer ihåg), men när jag kollar på filmerna nu så ser jag att jag inte hade så mycket kontroll ;)

Film från första Emma-träningen, älska mitt fula ljusblå schabrak och blå nosludd. Kommer ihåg att jag var jättenöjd efter den rundan ;)



Vi debuterade på tävlingsbanan i oktober, vi hade 0+9 fel i Lc (ett stopp i en konstig sväng och 5 tidsfel för att jag segade mig).
I Lb var vi uteslutna på sista hindret i grunden, shit vad jag var besviken, men jag var van vid att få allt gratis efter att ha ridit Apan. Fattar inte vad jag levde i för verklighet...

Sen vinst i julklappshoppningen, inget att säga, ingen stilrunda direkt men Olle är snabb och jag satsade för vinst. I 90 cm hade vi ett riv på 3an.



Sen flöt året på, orkar inte ta så mycket om 2011, det mesta står i det här inlägget!
 
Vintern 2011 - våren 2011 hoppade Olle jättebra! Vi klarade La+5 banor klockrent och mitt självförtroende var uppe i himlen.

Våra största svackor hade vi från september 2011 (hoppning) och december 2011-februari 2012 (dressyr). Dressyrsvackan kom jag ur på en träning för Frida då någonting verkligen lossnade! Efter den träningen tror jag inte att jag har haft något dåligt dressyrpass! Tack Frida! :)
2012 Har verkligen varit helt värdelöst, tog ju en hoppaus efter oktober-tävlingen då det gick så dåligt. När jag började hoppa någon gång i januari så gick Olle jättebra. Hjälpte mig i alla lägen utan att bråka!
Sen kom ju kvarkan till stallet, det blev ingen tävling i februari. Jättesynd eftersom Olle gick så bra. Sen lagom till att kvarkan försvann så blev ju Olle halt, han hade hoppat jättebra veckan innan och dubbelnollat både Lc och Lb på träningstävlingen. Dock bara en liten hälta, vi var tillbaka som vanligt efter max 2 månader.
 
Sen kom vi igång och tävlade en tävling i Kågedalen, 3 fel i Ld och 4 fel i Lc. Skitdåligt verkligen, i Lc.n var det mitt fel för jag tog en halvhalt för mycket och Olle fick inte upp benen i tid.. Men Ld.n var bara pinsam...
 
På onsdagen efter var Olle tjock i en sena, vi tog dit en vetrinär på lördagen och han sa att vi skulle vänta en vecka. Om svullnaden inte hade gått ner så skulle vi dra in till ATG.
Den hade gått ner, men var fortfarande inte bra. Vi tyckte att de var lika bra att dra in och kolla vad som var fel. Jag vet inte vad jag hade väntat mig egentligen, men jag blev ändå chockad. Det är aldrig ens egen ponny som får en senskada. Sånnt händer ju bara andra.
 
Vi har våran egen teori om hur han blev skadad, han har inte varit sig lik i hoppningen sen nästan ett år tillbaka, man kollar ju bara kotor och knän när man kollar hos vetrinären och senan har alltid sett ut som vanligt. Han kan ha haft den länge :(
Jag skulle inte alls bli förvånad om han hoppar jättebra när han är frisk!

Jag har fått höra så galet mycket skit om min ponny, folk har uppmanat mig att sälja honom. Många experter skulle in och säga sitt, folk backade undan från hindren när vi kom. Han studsade runt och hade sig...
Men nu går han på tygeln i alla gångarter, rusar inte iväg efter hindren och jag kan både trava och galoppera i skogen :)
 
hade jag ingen kontroll med ett pelham-bett i dressyren, NU tävlar jag på ett tredelat gummibett!
 
 
Olle har lyft mig som person, han har lärt mig saker som jag aldrig skulle kunna lära mig på en annan häst!
 
En av mina tränare brukade säga: "Han är inte enkel din ponny, men när du har lärt dig att rida honom så kan du rida i princip vilken häst som helst".
 
Jag tyckte att de lät konstigt då, men det är många hästar som jag aldrig skulle ha klarat av om jag inte haft Olle. Man ska lära sig den hårda vägen haha ;)
Kan inte säga hur framtiden blir, just nu siktar vi mot att han är bättre i september. Men mer kan jag inte säga.
 
Har gjort en film också, den kommer snart :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min favortibild
 
 
 
 
 

Lördag

Promenaden blev tidigare än planerat, vid halv 10. Vi gick i 40 min och har inte så mycket att säga om den :]
Sen for jag till Rödäng och träffade några personer, vid spårade runt  lite och sen åkte jag hem.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva, dagen har varit lugn. Just nu sitter jag och kollar resultat från vindeln...
♥Bäst♥

Ryttartest

Hittade testet på den här bloggen!

Vad har du för färg på dina ridbyxor? Svarta, vita och blåa

Har du ridskor eller ridstövlar? Båda, men rider bara i ridskorna när jag är för lat för att orka ta på mig stövlarna

Använder du chaps? Nepp

Hur högt har du hoppat med ponny? 115/120 cm

Hur bra tycker du ditt stall är 1-10? Vet inte vilket stall jag ska ta, men håkmark är nog 9, hippo är 8 :)

Är hästar ditt liv? Jaa

Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar? Ja

Har du ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd? Ja

Har du ridit en helsvart häst/ponny? Japp

Har du ridit en fjording? Ja

Har du ridit en shettis? Ja

Har du ridit en travare? Ja

Du har hoppat högre än 50 cm? Ja

Du rider dressyr ibland? Nej, hoppar varje dag vettu

Du använder alltid hjälm när du rider? Ja

Du kan stallreglerna? Tror de :o

Du har en medryttarhäst? Ja om Princess och Noa räknas

Du är i stallet mer än 7 gånger per vecka? Nej

Har du en speciell favorithäst/ponny? Olsson<3

Har du haft en sommarhäst? nej

Har du ridit på ridskola i mer än 1 år? Ja

Tycker du om att hoppa? Lever för det!

Tycker du om att rida dressyr? Japp

Har du ridit in en häst/ponny? Nepp

Vad är det högsta du har hoppat med en häst? Vet faktiskt inte

Vad är det högsta du har hoppat med en ponny? Som jag skrev ovan, 115/120 cm

Vilken färg tycker du mest om på  hästar? Mörkbrun /svarta

Hur många hästar har du haft? En :]

Rider du för någon privattränare? Gjorde

Hur länge har du ridit? Sen vårterminen 2004, orkar inte räkna hur länge det blir...

Vad fick dig att börja rida? Mamma red och pappa hade ridit så det fanns i familjen

Har du tävlat? japp

Vilken gren gillar du mest? hoppning

Vilket ridläger är bäst? Har bara vart på sörgården

Ridhus eller paddock? Beror på årstid, väder, underlag osv...


True story

 
 
 
 
 

Haha ååååå

Jag gick och duschade för att dra ut på tiden när alla länder började gå in, och nu när jag kommer tillbaka så är dom bara på 25 och Sverige är 147...

Uppdatering

Haha jag ser att det var ganska många som publicerade samma inlägg flera gånger eftrsom blogg.se dampade igår. Funderade seriöst på att byta till nattstad...
Idag har jag varit och kollat på fotbollsfestivalen, Veras lag vann med 11-0 så dom var nöjda. Davids lag blev 2a i gruppen så dom är vidare :)
Sen for jag och red Noa, hon var jättejättefin idag också! Jobbade utan stigbyglar duktig som man är och jag kom verkligen åt henne :)
Det blir nog träning för Frida snart, då far Emma in med Asta och jag med Noa. Kommer bli grymt, men vi måste bara bestämma en dag först. Sen ska vi ut och galoppera i skogen någon dag också ;)
Imorgon ska jag och Ebba gå på en hund/häst promenad vid 12 tiden. Blir nog kul :)
Äre högt Olle?
 

Hööks har fraktfritt

Nu har hööks fraktfritt, jag tycker att de sya sakerna är ganska snygga även om JH COLLECTION  har härmat Hv-polo på vissa saker...
Den nya katalogen hittar ni här!
 
 

Fredag

Idag ska jag med på Veras match på morgonen, sen ska jag gå med Olle någon gång efter lunch. ska också rida Noa, hon ska nog gå ett dressyrpass eftersom hon tog det lungt igår. Men jag kan ändra mig :)
 

Kommer att bli dålig uppdatering imorgon...

..börjar bli riktigt less på blogg.se och deras ko som alltid är på rymmen...

Kommer att bli dålig uppdatering imorgon...

..börjar bli riktigt less på blogg.se och deras ko som alltid är på rymmen...

Torsdag

Idag gick jag med Olle, fyllde på vatten i hagen, borstade och fodrade. Sen for jag med familjen och spelade minigolv, haha min vinnarskalle slår allt!
Vid halv 8 åkte jag och red Noa, det blevb ett lättare pass idag. Jobbade först lite lydnad på banan och galoppen var jättebra idag igen! Sen travade jag av på vägen, där var hon också jättefin :)
Hörde också att Roffe ska få bära fanan vid invigningen av OS imorgon. Awesome :D

Dagens planer

Idag ska jag gå med Olle , och sen rida Noa. Får se vad jag ska göra men hade inte tänkt rida så hårt. Antingen att rida en stund på banan eller att trava på vägen. får se helt enkelt :)
Måste också ta tag i att smörja allt som vi har tagit hem, helst innan söndag. Då ska vi börja ta med oss saker ut till nya stallet!
Snart är det bara 1,5 månad kvar tills återbesöket. Om Olle inte är bra så är det inte alls bra. Ush, blir spyfärdig bara jag tänker på det. Ska göra mitt bästa för att inte svimma igen.
 

Olympiska spelen

Gud va jag är taggad på OS!! Hela min familj är sporttöntar så vi kommer sitta som klistrade vid TVn den närmaste tiden. Ridsporten kommer vi väl missa som vanligt...
 

Ny design

Ändrade designen lite snabbt, ny header, ny färg och sen gjorde jag texten lite större också. Den får duga tills jag har fått något bättre program :)
Tryck F5 om ni inte ser den!

Onsdag

Haha jag fick sitta och tänka ett bra tag innan jag kom på vilken dag det är. Och jag är ändå inte säker...
Idag har jag varit hos Olle och gått med honom, sen byggde jag ut hagen lite. Olle den gangstern försökte rymma flera gången men lyckades bara en gång. Hagen är iaf lite större nu än innan ;)
Halv 6 är det grilfest i stallet, vädret är ju inte så bra men vi bor ju i Sverige ...
 
Mongohopp :]

Hiss & Diss- Ridbyxor

Hiss!
 
Älskar! Sjukt snygga :)
 
Diss!
 
 
Jag har aldrig gillat dom här och kommer nog aldrig att göra de heller...

Anoda Stenman

Jag är helt lyrisk efter dagens ridpass med Noa, hon var så gaaaaalet fin att jag knappt kan tro det själv!! Skritten var som vanligt inga problem alls, traven var också jättebra. Men galoppen var den stora framgången, hon gick på tygeln i både höger och vänster galopp! Alltså jag är helt mållös...
Sen hoppade jag lite, det gick också jättebra! Hon räddade mig ut jobbiga lägen och väntade jättebra innan hindret :))
Sen planerar vi en tävlingsdebut på SURF om tre veckor. Inget är bestämt är, men guuuud så kul :D
 

Saker jag vill ha

Dom här sakerna står högst upp på min önskelista just nu, skydden behöve jag inte köpa nu och inte tha iphone heller egentligen. Men pikén skulle jag använda :)
Jag är ganska bra på att köpa saker som jag inte behöver och att inte köpa saker jag behöver. Får se om jag klarar det här...

Måndag

Var i stallet en stund innan middagen, då gick jag med Olle, slängde på hästarna täcken och gav Olle sin krafft. Har inte ridit någon ponny idag men imorgon ska jag rida Noa :)
Jag och Olle firar snart 2 år, så jag ska göra en film. Har haft världens beslutsångest om vilken låt jag ska ha, men nu har jag bestämt mig ;)
 

One direction!

Idag har 1D funnits i två år!
 
Gissa vilka som också firar två år snart?
 

Om jag var dressyrryttare

 
 
Galet fin verkligen :))

Princess Lady

Red inte så länge på banan, hon gick där igår och sen var hon hanska seg också. I skogen blev hon lite piggare, jag red med för långa stigbyglar typ halva turen så de var jobbigt ;)
Om det slutar regna snart så ska jag gå till Olle och göra det vanliga. Vi har tagit hem all utrustning från stallet för att smörja allt! :)
 

Bilderna på Noa

Jag VET att jag är stor på henne, så ni behöver inte säga det ;)
 
Haha :))
 
Hon rev inte, det blev bara ett konstigt språng...
 
 
 

God morgon

Eller klockan är 11.35 men iaf ;) idag ska jag inte rida någon häst, bara gå med Olle. Det börjar bli lite långtråkigt, men vad gör man inte för sin ponny? :)
Imorgon ska jag rida Princess, ja ska rida henne på onsdagar varje vecka typ som en medryttarponny :)
Lycka till Emma och Moa som är i Luleå och tävlar!
 

Självklart


Fredag

Igår red jag markarbete på Noa, hon var fin. Vi travade bommar och hoppade ett litet hinder på kanske 60 cm. Mamma fotade lite och en bild blev helt ok, så den kanske kommer upp någon gång ;)
Annars är allt som det ska med Olle, han är uttråkad men de går inte nöd på honom...
Blev lite förbannad på blogg.se igår när jag jobbade med desiugnen. Hade helt glömt hur arg man blev :]]
 

Ändrade planer

Rider Noa både idag och imorgon! :)

Torsdag

Det började regna jättemycket så vi slängde in Olle i transporten och körde in till hippo. Han ska få stå kvar där tills ikväll, mamma ska låsa stallet så då tar vi med oss honom tillbaka :)
Rider Noa imorgon istället.
Ska försöka göra en ny design också, tycker att min är så galet tråkig!
 

Hahaha så sant

 
 
 

Onsdag

Idag har jag gått med Olle och varit och badat. Men vi var inte på stranden så länge eftersom det inte var så varmt...
Ikväll ska jag fara ner på stan, får se om jag träffar Bellan där :)
Imorgon ska vi köra in Olle till sin box på Hippo så får han stå där en stund, sen ska jag rida Noa också :)

Tre saker

* Jag har i princip bestämt att jag ska flytta till västerås när jag blir stor. Då ska jag köpa en unghäst och utbilda! Jag ska satsa när jag kommer upp på storhäst :D
 
* Någon gång i mitt liv vill jag hoppa ett SM!
 
* Jag hatar min hårfärg!
 
 

Dagens ridpass

Känns som att det var riktigt länge sen jag använde den rubriken nu...
Noa var riktigt fin idag, jag är så galet nöjd med henne! Skritten var inga problem som vanligt, traven gick också bra. I höger galopp hade vi problem men vänster var jättejättebra! Det går bättre och bättre för varje gång jag rider henne! :)
Har inga bilder på henne så de får bli en bild på min brunvita springare Made piebald ;)
 

Mot stallet

Ska dra mig mot stallet nu och göra det vanliga. Gå med Olle, borsta och byta vatten i hagen. Olle är helt galet tjock, han ser dräktig ut :S
Sen ikväll ska jag rida Noa igen :)

Måndag

Red ju Noa idag, hade faktiskt Olles sadel på henne. Den låg jättebra och jag hade saknat den! Skritten gick jättebra ock traven också, galoppen måste vi fortsätta jobba med men det gick väldigt bra för att vara andra gången jag satt på henne! Ska rida imorgon också :)
 

Rubrik

Uppvärmning till Eva-träningen
Har egentligen inte så mycket att säga nu. I stallet gick jag med Olle och sprutade vatten på honom med slangen, han hatade mig en stund där ;)
Sen hittade jag en halv sko i hagen, det var inte Olles sko iaf. SÅ det ligger en halv sko någonstans i hagen...

Söndag

Haha fulhopp :]
Idag har jag faktiskt inga hästar att rida, det känns ganska konstigt. Men imorgon och på tisdag ska jag rida Noa tror jag :)
Alla sociala smsar 076-8357788!

Grattis lillasyster!


Lördag

surf
Gick upp typ två timmar tidigare än jag brukar och åkte ut till Angel. Red dressyr med bommar i lilla ridhuset, hon gick så sjukt bra i galoppen! Jag red lite olika övningar på bommarna, men är nöjd. :)
Sen for jag och red Princess som var häst nr 2 i skogen, red i alla gångarter. Hon var jättefin i skritten men i galoppen på väg hem så blev hon lite taggad, men annars bra!
Kom nyss hem från Olle, gick i 40 min. Inte så mycket att säga ;)
Jag håller på med en till film om Olle, får se när den är klar...
 

Japp

 
 

Grattis Sverige!

Grattis Sverige som vann nationshoppninge i Falsterbo!
Har ingen bild på alla ;)
 

Fredag

♥Min lilla brunskäck♥
Idag bestämde vi oss för att dra in Olle till Hippo, jag skulle ju ändå in och rida Angel så han fick följa med. Han fick stå och äta hö i sin box :)
Jag red Angel i ridhuset, det gick väldigt mycket bättre än i tisdags. Jobbade med att få henne runt och låg, Hon gick riktigt bra för att vara andra gången jag sitter på henne!
Fick också veta nyss att jag ska rida Princess imorgon! Angel ska gå dressyr med bommar och Princess ska ut i skogen. Någonstans i planeringen ska jag också gå med Olle och fara ner på stan och köpa en present lillasyster som fyller år på söndag...

Bilder från betet del 3


Torsdag

Idag när jag gick med Olle så tog vi vägen nere vi älven så han fick blöta hovarna lite i vattnet. Han tyckte att det var jätteäckligt ;)
Sen cyklade gick jag till Hippo, mitt däck var sönder så jag fick leda cykeln. Det tog ganska lång tid. När jag hade kommit fram så mockade jag, gick med Angel och sen fick hon äta gräs en stund. Imorgon blir det dressyr :)
Du och jag Vicky...
 

Bilder från betet del 2

HAHAHAHAHA den sista bilden är faktiskt inte rättvis, såååå tjock är han inte! Kan inte sluta skratta :D

Bilder från betet del 1

Mest bilder från själva stallet nu, men det kommer fler bilder på hästarna snart :)

Dålig uppdatering

Saknar!
Jag vet att uppdateringen är väldigt dålig just nu. men ska försöka ändra på det! Har bara inte haft så mycket tid.
Red ju Angel igår, det enda hon och Olle har gemensamt är färgen haha ;) men hon var rolig att rida! Ska ta hand om henne i tre dagar :)
Kom just hem från Olle, har varit hos honom två gånger idag. Första gången gick vi i 40 min och sen borstade jag i typ en timme! Han är så sjukt smutsig. Vi har släppt ihop Dawe med Elins häst Raspen, dom började busa lite just innan vi åkte hem och Olle började galoppera och bocka i sin lilla hage...
Fotade lite också, så bilder kommer! :)
 

Mycket hästar nu

Helt plötsligt blev det ganska mycket hästar att rida, ska börja rida Noa lite och sen ska jag ta hand om Angel torsdag-lördag eftersom Moa ska bort. Jättekul! :D
Jag har hunnit gå med Olle innan lunch, det regnade jättemycket då, så jag satte på hästarna täcken. Idag är det sista dagen som vi ska gå två gånger, från och med imorgon ska vi gå i 40 min en gång om dagen :)) ett litet framsteg iaf ;)
Ikväll ska jag testa Angel, det blir nog någon gång efter kl 6 :)
 

Svar på kommentar

                                               
Vad är de för ponnysar du provridit?:) Vad är de som har hänt med Olle?
 
Svar: Vi letar inte häst, men jag har "provridit" två ponnysar som jag kanske ska hjälpa till med i sommar nu när jag inte kan rida min egen ponny.
Olle var fått en senskada. Den tar lång tid att läka och att sätta igång så vi kommer inte att vara igång på jättelänge...
Ska visa schemat snart, men hittar det inte ;)

Måndag

Idag har jag varit och badat med några kompisar, vi var inte dåliga på att skrika ;)
Sen gick jag, mamma och pappa ner till Olle, vi gick med honom och lasttränade. Släpet välte nästan så det var lite läskigt, men vi lastade igen och då gick det bättre.
Skriver bättre inlägg imorgon :)

Princess

Idag red red jag först på banan en stund lite lätt i skritt och trav. Det gick inte lika bra som igår, men hon fick inte så lång uppvärmning. Sen red jag ut med mamma (hon red en häst som hon fick låna) i alla gångarter, det är ganska härligt att rida en ponny som inte alltid försöker öka farten hela tiden! ;)
Sen gick vi ner till Olle, mamma och Vera gick med honom medan jag inte gjorde någonting i stallet ;)
Så sjukt fina framben:*:*:*

Lördag

Väldigt sen bloggning idag, men jag har varit upptagen precis hela dagen!
Mamma gick med Olle på morgonen så jag fick sova :O sen åkte vi till Håkmark där jag red Princess. Det gick sjukt mycket bättre än när jag red förra gången! Började med att låte henne jogga igång ganska fritt, sen gick jag tillbaka till skritt och där gick hon riktigt fint vissa stunder.
Sen släppte jag stigbyglarna för att komma åt henne bättre, det gick också bra :)
Galopperade också lite men inte så länge eftersom det var så varmt :)

Fredag

Haha stiligt ;)
Idag har jag varit hos Olle två gånger och gått med honom. Han börjar bli så sjukt rastlös av att aldrig få röra på sig ordentligt, men det är inte så mycket jag kan göra :( Såg igångsättningsschemat som vi ska följa om Olle är frisk den 11 september, och jag kan verkligen inte fatta hur lång tid det kommer att ta innan vi är tillbaka igen. Visar det imorgon...
Imorgon ska jag och mamma flytta Olles hage eftersom betet börjar ta slut, och efter lunch ska jag fara och rida princess :)

Bloggen 1 år

Den 6 Juli 2011 kl 16:59:32
Idag har jag bloggat på den här bloggen i 1 år! När jag läser tillbaka i gamla inlägg så inser jag hur lite jag kunde när jag startade bloggen. Shit det är nästan pinsamt...
Men jag skrev inte något inlägg förrän en månad senare eftersom jag hade problem med designen ;)

Torsdag

Foto- Lovisa Berggren
Idag red jag en ponny som heter Princess Lady,hon var Olles raka motsats verkligen. Det måste ha sett jättekul ut hehe. Men Vickan ska bort i helgen så då ska jag rida henne, det blir iaf kul att rida igen. Juste, ponnyn jag red igår heter Anoda :)
Sen gick jag med Olle två gånger, gav honom mat osv. Sen däckade jag och sov i typ en timma ;)

Hahaha

Bjuder på den här!
Haha jag hade verkligen lyckats förtränga den här hemska rundan. Jag hade haft Olle i ett halvår och fick en kick att anmäla mig till en ridskoletävling och hoppa 70 cm med en ridskoleponny. Haha det ser heelt sjukt ut! Kommer ihåg att jag tappade stigbylarna i omhoppningen helt utan anledning. Men vann iaf klassen :)
Det är helt ok att avlida...

Ridit!

Surf 2011
Idag var jag ju som sagt och red en ponny som jag kanske ska börja rida/tävla, men inget är bestämt än. Imorgon ska jag "provrida" en till ponny :)
Det var verkligen jättekul att rida igen, och ponnyn påminde väldigt mycket om Olle i dressyren så det var kul! När vi skuttade över ett räcke på kanske 70-80 cm så blev hon lite taggad, men hellre för taggad än seg! :)

Onsdag

Har varit hos Olle två gånger idag och gått med honom, nu kom vi iaf ut från hagen utan hjälp ;) Haha folk stirrade som om jag gick med ett monster!
Har egentligen ganska bråttom nu för jag ska iväg och rida en ponny :)

Svar på kommentar

Mia

Rider du för tränare? I så fall vilka? Är ditt mål träna och tävla? Jag har nyss hittat din blogg så det kannske finnas svar i tidigare inlägg men jag frågar endå.

 

Svar: Ja jag rider för tränare i både hoppning och dressyr. I dressyr rider jag för Lena Unneby och i hoppning för Susanne Hamberg som är tränaren i Stöcke. När Olle är frisk så tränar jag och tävlar så man kan väl säga att det är mitt mål :)


Vad tycker ni?

Vet inte hur jag ska göra med bloggen, uppdateringen blir så seg när man bloggar ensam men det skulle kännas konstigt att blogga med någon annan också.
Har också tänkt tanken att lägga ner bloggen, den tar så mycket tid. Men jag vill kunna se tillbaka på hur jag och Olle har utvecklats. Hur tycker ni att jag ska göra?

Avbryter frågestunden

Haha söt!
Jag avbryter frågestunden om Olle, känner att ni redan vet allt. Men kan svara på den frågan jag fick i ett annat inlägg.
Nu har jag gått med Olle, mamma fick följa med och hålla i Dawe. Måste snart gå ner igen eftersom vi ska gå två gånger per dag. Tur att vi har nära :)
Tror inte att jag har berättat att vi flyttar Olle till Håkmark den 15 augusti. Eftersom jag börjar tävla för Stöcke nästa år så får vi inte stå kvar på hippo. Tror att han kommer att trivas jättebra i ett mindre stall!

Tisdag

Har varit hos Olle nu på morgonen, hade tänkt gå med han men Dawe (hästen han går med) var lite översocial så jag kom inte ut ur hagen. Olle får absolut inte busa runt...
Istället byggde jag hagen lite större, det var väldigt trassligt och drygt men den är klar nu :]

Släppt Olle

Nu har vi släppt Olle på bete, han går i en liten plutt hage inne i den vanliga. Han får ju inte gå på vanligt bete vilket är lite tråkigt.. :(
Innan vi åkte så gick jag med han och när vi nästan var hemma så fick han någon kick. Han dansade runt med huvudet högt och slängde sig åt olika håll. Alla hästar har väl sina damp moments ;)

Frågestund om Olle

Kör på en snabb frågestund om Olle, fråga vad ni vill. Jag svarar på alla frågor på onsdag :)

Fått nya blogg.se

Nu har jag äntligen fått nya blogg.se, har hört både bra och dåliga saker.
Ikväll ska vi köra ner Olle på bete vid älven, jag cyklade ut till stallet kl 8 och tog ut hästarna, mockade och gick med han :)
Ni som väntar på bilder, jag skickar dom när jag får tid senare idag :)

Fullt upp...

...med att skicka bilder, haha det var fler än jag trodde som ville ha ;)

Tror jag ska börja fota på fler tävlingar :) om någon fler vill ha så är det bara att kommentera :)


Söndag

Nu sitter jag och laddar över bilder, har fotat 480 bilder idag och är ganska trött i armarna nu ;) det har varit kul även om det var en ganska äcklig avfallning...
Sen åkte vi till Olle, då gick jag med han som vanligt. Min pigga lilla ponny :)
Nu måste jag ta tag i bilderna om jag ska bli klar någon gång ...


Svar på kommentar

Mia om Hur vi hittade Olle:
Ojoj vilken häst du har! Inte all ponnysar hoppar msv! Och sm i gymkana kräver nog sin ponny att klara det! En mycket kapabel ponny du har!

Svar: Tack va snäll du är! :))

RSS 2.0