31 augusti

Blev som vanligt ingen bloggning igår. Nu när ridningen har dragit igång med skolan så är ja på stallet från halv 2 till 10 då vi far men från hoppträningen som btw gick piss.

Ja hoppträningen gick piss för att jag tyvärr efter 7,5 år inte riktigt har lärt mig rida än. tråkigt men sant.. Synd att jag ska hålla på å sabba allt för Olle som är översööt<3 hoppas ja lär mig!
Va iaf lite cavaletti (stavning) och små hinder på serpentinbågar, och jag min idiot hänger i innerhanden och viker mig i sidan = stressad och vild ponny.

Jag skulle vilja rida i dressyrsadeln nån gång som omväxling, för min sits är  ......

Älskade Olle du är min lilla sötis!



Pappa med filmkameran i bakgrunden :)

29 augusti

Tycker inte att de är så intressant att blogga om skolan lr? Men har typ kris på måndagar för då har mamma Olle så de finns inget alls att blogga om...

Vart kul på idrotten, Ebba, du vet va ja menar ... ;)

Har ont i huvudet, typ sjuk. Och imorgon äre hoppträning!!! :D

Tävling Vännäs lätt c+5

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ va sur jag är på mig själv right now!!! Hade kunnat ta mig till omhoppning om jag inte hade......

Olle va asfin när vi travade fram och i höger varv när vi galopperade. Sen blev de fler inne på framridningen och de blev lite stressat..
På framhoppningen rev vi typ alla gånger på räcket ^^ men på oxern bara flööög han <3

Inne på banan rev vi inget alls, men de blev ett stopp på 6an för att jag blev hängande i yttertygeln, och blev aldrig klar i handen. De va en A1a så de blev ingen omhoppning. Laget slutade på 12 fel och sist...
Men kom igen tjejer de är en omgång kvar!!!

Nästa tävling blir typ Lycksele om 3 veckor :)

Älskar min ponny han är bara bäst<3<3<3<3

Tävling Vännäs lätt c

Idag va vi i stallet runt 8 och fixade de sista innan vi åkte. har typ hjärnsläpp på vad jag kan skriva, så glad är jag!!

Olle va jättestark och stressad på framridningen och gick typ inte att lugna.. och helt plötsligt skulle jag in på framhoppningen. Jag hade inte galopperat fram.. Så de blev lite hastigt, men de funkade de också :)

Inne på banan höll jag på och dö, jag va helt säker på att vi skulle riva alla hinder och spände mig. Men sen tänkte jag: piss of alla, nu kör vi! Och alla hinder flöt på, och vi kom till omhoppning! jag försökte svänga för jag va astaggad på seger, för de hade jag och mamma pratat om i bilen :) många svängar kunde ha blivit snävare, men jag red fortfarande lite för mkt på nollan fortfarande. Aja :)

Sen mot sista hindret i omhoppningen ökade jag (de brukar jag aldrig göra..), vi kom nära, omtramp, rakt upp i luften och jag tror jsg vrålade jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa när vi landade.....

Sen ett fartfyllt ärevarv med en blå rosett i pannbandet, och i hederspris: en hårspray och en frisbee :) lite dålig fantasi.. :D



Nuuu taggar vi laget imorgon!!! :D

26 augusti

Första skolveckan avklarad. Den har inte varit så jobbig ändå men de blir nog jobbigare eftersom vi får betyg till jul :S
Slutade denna dag med 2 timmar bild, helt underbart!! :D ...faast..........

Sen cyklade jag ut till stallet och smörjde och packade in allt i transporten, och nu har jag skit ont i händerna för när jag skulle göra stigbyglarna rena och tog bort gummiplattorna så fick jag inte dit dom igen.. Jag satt där och försökte trycka in dom igen med de gick inte... Hoppas Olle inte är för stark imorgon för då kan jag säkert inte hålla han ;)

Har börjat på en önskelista och den kommer bli mkt längre!!!

25 augusti

Kom hen från skolan runt halv fyra och har just ätit middag. Mamma har Olle idag men jag kan berätta att jag klippte hans man igår. Tänkte försöka knoppa han imorgon och om jag gör de så får vi se bildbevis :)

Skolan va väl ok, fortfarande sur för att vi som tidigast slutar 15.15 (varje dag).

Btw jag får plats i mitt skåp:)

Hejs!

22 agusti

Idag började skolan. Imorgon äre nått mästerskap på skolan och ja har ingen aning om va de är......

Mamma hade Olle idag så jag har inget att blogga om. Har bildbrist men glömmer alltid kameran när jag ska till stallet.

Men iaf så tyckte jag att sanna som blir vår div ll lagledare va superbra, känndes värkligen som att hon fattade sig på olle. Fick jättebra hjälp :D

Kort inlägg idag för ja har som sagt inget å blogga om.

Hejs:)

21 augusti

Idag har jag tränat meh laget :) gick sådär, vi har inte hoppat på 1m på hela sommaren. Men vi hoppade en bana med 7 hinder (kombination, trippel osv), vi fick både stopp och pet för att Olle inte va i balans, han bocka oxå. Inte för att han aldrig har gjort de förr men :p

Jag måste lära mig att kombinera skänkel och hand...

Sriver mer om träningen imorgon efter skolan............

20 agusti

Tänkte börja med att nämna 2 saker ja är bra på och tre saker som ja skulle behöva träna på i ridningen. Tror de kan va bra :)

1. Ja sitter stilla i sadeln, håller inte på å sågar osv.

2. Ja sitter mitt över hästen i språnget och faller inte över på nån sida.

Att träna på:

1. Ja måste bli tuffare, lägga upp tempot och ta in svängarna något, ja måste bestämma mig för att bli tuffare, ska jobba på de :)

2. Jag fastnar i innerhanden och även om jag försöker lätta och korta ytter så gåååååår de inte.

Men idag vilade Olle, ja är astaggad på träning imorgon. Men är inte helt säker på att de blir nått lag. Känns som om vi är för få.... jaja kul me träning iaf.

19 agusti

Blev ingen update igår för ja såg på film istället.

Idag åkte jag till stallet 20 över 8 på morgonen. Släppte ut Rebell och Olle medan jag mockade, sen tog ja in och red.
Ja tror inte att Olle har varit så stark med mig som han va idag! Han bara drog och gick inte att lugna, fast han va jättefin när ja travade fram. Tänkte skutta små kryss oxå men de va inte nått bra läge när han for iväg i "halvsken" när ja testade... hoppas de går bättre nästa gång.

Btw några idiot ungar har tjuvridit på islandshästarna på gran... så omoget och ........... tur att Olle är hemma igen säger ja bah!!! Tkr ni borde polisanmäla....

Hejs!

17 augusti

Idag far vi hem :) tänkte ta me kameran och fota Olle. Har bråttom!    


Hejs :)

16 augusti

De blev ingen update igår för att ja glömde bort bloggen hehe, men skrittade iaf ut en sväng me Olle barbacka på morgonen, hade gått bra om de inte blåste eller va folk som sågade träd me motorsågar ;)

Mitt i natten så började de regna, Olle är jätte frusen och vi hade inte satt på nått täcke för att vi tyckte de va varmt... men vi tyckte synd om han så mamma for ner och satte på han täcket vid typ 1 :) jag fick inte följa med :(
Btw varför kan jag inte länka i mina inlägg????

Idag far vi nog in till hippo, mamma ska tydligen träna dressyr me Olle och jag ska spåna boxen och packa saker för imorgon flyttar vi hem.

Nu ska ja läsa bloggar :)



FOTO: AMANDA PETTERSSON

Glömma och ta nya tag

Ja börjar sakta men säkert komma över lätt c:n igår, men de går trögt. Fortfarande rikting sur! Hur kan man vara så konstig...;( menmen de blir fler tävlingar.

Mamma tog Olle idag, hon skrittade på vägen vid älven, tror att han skötte sig :) Vi flyttar nog hem till hippo imorgon eller på tisdag kväll, de ska bli både skönt och jobbig. Skönt för att då är allt som vanligt igen, men jobbigt för att man inte kan gå ner när man vill ;)

Jag har anmält mig till Vännästävlingarna nu. Vi tog Lc, Lc, Lc+5 men vi kommer nog att stryka oss från första klassen på lördagen för att Lc+5 är A1:a och laget (om vi hoppar de) så de blir extra jobbigt för ponnyskrutt :) men hoppar bara laget om de går bra på div ll träningen på söndag.
Haha får se hur jag gör :)

Kanske kommer de en film från Ld:n. Lc:n är inge å se ;)

Tävling SURF Lätt c

Ja idag gick de inte lika bra, och de började med att vi klev upp en timme för tidigt. Men de kom vi inte på förän vi satt i bilen-.- och när vi for iväg igen så hade vi fortfarande massor me tid över.

Jamen iaf, de gick inte bra varken på framridningen eller på banan. Plus att de va massor av funktionärsmissar.

Flaggern höjde flaggern så jag trodde ja fått startsignal så ja körde, men ja fick avbryta och börja om... och efter de va rittten förstörd. Olle blev förvirrad och vi fick 2 pet men inget stopp :D

jajja tagga Vännäs ist :)


Tävling SURF Lätt d

Som rubriken säger så strök jag mig från Lc:n. Olle är knappt änns igång efter betet och han har varit så trött på senaste tiden, och vi vill inte pressa Olle när han inte vill. Så vi strök oss för att ha nya krafter imorgon istället.
Vi hoppar kanske lite mer i Vännäs.

Men iaf så kan jag direkt säga att jag är suupernöjd med klassen idag!! Olle ställde upp för mig som han aldrig har gjort förr :D på framridningen va han kanske inte helt klockren, men de va ponnysar överallt och Olle tycker inte om sånt. De går alltid bäst när man rider själv.
På framhoppningen körde ja ett varv i galopp för att få igång han (!!!) och han va jättefin efter de :D jag har börjat rida i ett lite högre tempo än förut och se om de funkar :)

Va lite sen in på banan för att funktionärerna inte visste att startnr 4 va struken (ja va nr 5) så jag hade ingen tid att låta Olle kolla på hindren. Så jag körde direkt.
Olle va sååååå pigg! Han gjorde typ allt själv, ok jag styrde. Även om de bara va lätt d så har jag värsta känslan fortfarande!
Jaaa vi nollade så klart!! Jag höll på att börja gråta när vi kom ut från banan, så himla glad över att min Olle är tillbaka<3 de har gått såå dåligt på de sista träningarna så jag ville nästan stryka mig...

jag lever på känslan från idag och tar med den till lät c:n imorgon, ska försöka rida exakt som idag!

Älskling du är bäst<333

Några dagars ridpass

Har inte updaterat på 2 dagar för att jag inte hunnit men ska börja nu igen.

DAGENS RIDPASS 7/8-2011

Drog in till hippo och reg markarbete med små kryss, gjorde lite svängar och tempoväxlingar och red serpentinbågar över små sockerbitshinder på typ 30 cm.
Gick ganska bra. I början va Olle strässad och bara sprang i fel form, då gick jag över till skritt och lät han pusta ifall han hade mjölksyra i musklerna och efter de gick de bätte.
Vi har börjat med att Olle ska gå mer i form mellan hindrena och de går jättebra :D
Sen gjorde vi inte så mkt mer :)

DAGENS RIDPASS 8/8-2011

Hoppträning för Johanna. Allt gick skit, gjorde avfallning nr 1. Alla stopp som jag aldrig blev klok på och Olle va aldrig med på noterna...... Men vi tror att han bara va trött, vi ska in på onsdag igen och bara kolla. Hoppa några språng så jag hittar knapparna igen. Orkar inte skriva mer om denhär dagen nu... :)

Regn

Piss vädret slutar aldrig pissa... de har regnat typ hela dagen och slutade för typ 3 timmar sen, alltså en halvtimme efter att jag hade ridit klart ;(

Har varit på travet och shoppat ridbyxor. De blev ett par mörkblåa JW<3 på väg hem köpte vi också ett regntäcke till Olle som man kan byta till när de bästa är blött :) vi ska typ flytta tillbaka han till Hippo nästa väcka. Dawe flyttar tillbaka redan imorgon eftersom han har fått en hovböld. Vetrinären kom när vi åkte hem.

Imorgon ska jag träna för Johanna :D jag är as taggad på att hoppa bana innan SURF så vi far lite tidigare för att bygga den.

                         Ridbyxorna :)


<3

Idag regnade de när Olle fick sin morgon-kraft alla hästarna har regntäcke. Tycker lite synd om dom som går i regnet, men dom mår bra ändå :)
Sen fick Olle vila idag, han har inte gjort de på ett tag och vädret är ju som de är just nu-.-


Mamma red Olle igår på hippo tror hon va nöjd me han<3 haha btw mina ridbyxor är sönder mellan benen så jag måste använda mina ljusa rutiga-.-

Va på HM också, riktigt tråkigt,, köpte bara strumpor för jag va verkligen inte va på humör ;)
 
Just nu tråkar jag bara framför datan, får se va ja gör me Olle (<3) imorgon :)



In på hippo

Ikväll far vi in och tränar Olle på Hippo. De blir väl bommar och kryss med lite svängar, eftersom jag inte har tävlat på 2 månader (!) så är iaf jag lite ur form och behöver träna. Ska försöka svänga lite

Dawe har tappat en sko i hagen med sömmar och allt.... letade lite idag men hittade inget ;(


Dina tänder är som stjärnor, gula och långt ifrån varandra

Ikväll far vi in och tränar Olle på hippo, kommer bli galet bra som vanligt :) de blir nog bommar och kryss för vi hoppade för Johanna  för bara några dagar sen. Ska försöka svänga lite mellan dom oxå, har ju int tävlat på 2 månader (!) så måste väl kanske träna lite nu då.
Dawe har tappat en sko som ligger nånstans  i hagen med sömmar å allt.... hoppas nån hittar den. Letade imorse men hitta den int ;(

Tänkte försöka hitta nån text till transporten men vet inte rikting va de ska stå ;) Typ MADE PIEBALD eller nå sånt:)

Nu ska jag fortsätta fixa min ofädriga blogg :D

Amnäld till SURF

Nu har jag änmält mig till SURFtävlingarna :D de blev lätt d, lätt c och lätt c. Vi har ju knappt hoppat nått på 2 månader så vi börjar om lite :) känns bra att vara igång igen!

Mamma hade Olle idag, hon skrittade typ längs vägen med gummibanet som vi har börjat rida lite på när vi klättrar för att han ska sätta muskler i överlinjen/halsen osv :)
Imorgon drar vi väl in till hippo, men vi har inte bestämmt va vi ska göra.





Älskling i flughuvan<3

RSS 2.0