Svar på kommentarer

Vem är det som gjort din header+design? Svara på bloggen

Svar: Headern är gjord av Linda Söderholm http://lindasoderholms.blogg.se/ , resten har jag gjort :)
 
 

Ni är bäst!

Jag har fått så sjukt mycket stöd under den här perioden med senskadan, inte bara av mina underbara kompisar. Det har varit i fb chatten, kommentarer på bloggen och på sms. De betyder jättemycket bara att veta att folk faktiskt bryr sig om oss!
Det jag vill få fram är att jag har världens bästa bloggläsare♥
 
En av alla fina kommentarer jag har fått:

Återbesöket 31 oktober

Ja, vad ska man säga? Så mycket bättre än så här kunde det inte ha gått! Olle har skött sig jättebra, man har knappt märkt att han fanns bak  i släpet
 
När vi kom fram så ställde vi in honom i samma box som förra gången, men vi fick lasta igen nästan på en gång för att fara bort till ett ridhus som låg en bit därifrån. Per (vetrinären) ville kolla om han rörde sig bättre nu. Och herre min gud vilken skillnad! Han fick jättemycket beröm för sitt steg, vi visste redan att han har fina gångarter men det är alltid roligt att höra det av en så duktig person som han! :)
 
Sen for vi tillbaka och gick in i stallet. Då klämde han på musklernasom hade varit stela och ömma sist. Han sa att han inte hade någonting alls att klaga på, vår massage hade gett resultat! Han klämde även på senan och tyckte att den kändes fin och stabil! Vi behövde inte behandla musklerna :)
 
När vi kom till ulltraljudet blev jag nervös igen, som ni vet så hatar jag att se Olle nerdrogad. Tycker inte alls att det är roligt :/ Men allt var bra! Han visade och förklarade var Olle hade varit skadad och vad som var vad. Jag var inte ens i närheten av att svimma heller!
 
Sen åt vi och for på hööks, men visar de vi köpte imorgon. (Jag har en massa saker att visa men som jag inte har orkat lägga upp..)
 
Sammanfattning
Musklerna har blivit jättefina, och senan kunde inte ha varit så mycket bättre!
 
November
I början av november nu så ska vi trava och galoppera upp till en minut åt gången, detta för att senan ska vänja sig vid belastning lite åt gången. Delvis också för att underlaget är som det är under den här tiden på året. Mot slutet av månaden ska vi kunna vara uppe i 5 min.
 
December
Här ska vi kunna rida lätt i alla gångarter, utan några större krav på samling :)
 
Januari:
Här sa Per att jag skulle kunna dressyrträna, men jag undrar ändå. Även om senan skulle klara det så kommer Olle ju inte ha någon kondition alls. Vet inte om resten av hans kropp skulle palla en dressyrträning så pass snabbt?
 
Sen vet vi inte, får ta det som det kommer. Ni som känner min pålle vet att han har en förmåga att pipa iväg lite fortare än vad som var meningen. Jag måste helt enkelt se till att han är lugn!
 
Nu får vi se vart världen tar oss. Kommer inte sätta upp några tävlingsmål än, utan tar det när vi är redo. Men nu är vi på väg! :D
 
 
 
 
 

FRISKFÖRKLARAD!

Åh jag är så glad just nu, berättar mer när jag är hemma!

05 - ett foto på ett fint minne

Har tyvärr inte så många bilder, det får bli filmer istället, hela min tid med Munsboro April är ett fin minne. Jag började rida henne 2009, kom som en helt grön ridskoleryttare som hade hoppat banor på kanske 90 cm och ett hinder på 1.10.
Det var egentligen på henne som jag fick lära mig hoppning på riktigt. Inte bara banor med "långsida, snett igenom, långsida".  I början hade jag stora  problem med att hänga med i hennes språng då hon hoppade mig ur sadeln över varje hinder.
Vi hoppade en klubbis i Vännäs, det var våran första "tävling" tillsammans, det var bara en clear round. I Lb cm fick vi lite stolpe ut. Två stopp vilket inte alls var likt henne, första förstår jag eftersom jag inte hade några tyglar och for ut från liljen haha. Men är fortfarande sur över att det står 12 fel i resultatlistan, men man ser ju på filmen att alla nommar låg kvar! La nollade vi. Inget att säga :]
Hoppade Ld och Lc på Hippos tävlingar 2010, det var mina allra första rikiga starter. Nollade båda och blev 2a i Lc :)
Sen ramlade jag av på våran sista Daniel-träning, jag tappade galoppen och hon stoppade. Satt fast i stigbyglarna också, vilka minnen ;) Annars var rundan bra!
Hon hade en tendens att bocka också, konstigt att jag alltid hamnar med såna hästar ;)
 
Till våren blev hon skadad och sen utdömd, då tog dom föl på henne och jag fick Olle. Och för ett tag sen lllämnade hon jorden. Vila i frid fina ängel♥
 

Första Daniel-träningen:
 
Andra Daniel-träningen (haha söta ponny)
 
Klubbisen (Lb)
 
Klubbisen (La)
 
 
Första tävlingen (Lc)
 
Sista Daniel-träningen
 
 
Sista Daniel-träningen

Nu rullar vi!




Bra bild haha :]

Kvällen

Haha jag måste ju ha världens roligaste vänner, man kan verkligen ha kul med dom!
Jag kanske skulle ta och gå och lägga mig, får se om jag orkar fixa ett tidsinställt innan bara. Gillar inte tidsinställda så mycket, men jag kommer inte hinna uppdatera så mycket. Går upp vid 5, lämnar stallet 7 och 11 har vi tid hos PH vet i Timrå.
 
ALLA håller tummarna, tänk om han är frisk


Olle 30/10

Ja den här skritturen blev väl mindre lyckad. Kom på när jag kom ut till stallet att Olle inte hade några snösulor, fml. Mamma hade skruvat i broddar igår, så det var väl tur :)
 
Såklart fick han världens styltor efter 10 min, så jag hoppade av och ledde honom uppför en backe. Jag trodde att det skulle vara mindre snö uppe i byn, men där var det ju blank is så man kunde knappt stå upp. Om Olle inte hade haft broddarna så hade vi gått omkull!
 
Vände efter en stund då jag kände att det inte är värt att riskera att han sträcker sig såhär dagen innan återbesöket. Men det blev 45 min med en del pauser :)
Han är iallafall friserad nu, himmer vilken snygg ponny jag har! Han är verkligen fin min lilla Olle
 
Får se om jag orkar göra några tisinställda inlägg tills imorgon, kommer att mobilblogga under dagen och kanske om hur det gick. Annars får ni se när jag har kommit hem! :)
 
Alla håller tummarna!
 

Tisdag

Har just ätit frukost och ska snart fara till stallet. Efter att jag har ridit så ska jag klippa manen, svansen, hovskägg osv. Sen ska jag packa lite och smörja om jag hinner. Jag och mamma åker ut igen på kvällen för att göra det sista :)
 
Ikväll blir det filmkväll med några kompisar, blir nog inte så sent för mig eftersom jag ska upp så tidigt imorgon :]
 

04 - en dålig vana du har

Ja en dålig vana. Om man skulle fråga mina föräldrar så skulle dom säga isbitarna. Dom blir helt galna på mig! Men jag tänker inte sluta för det...!
 
Annars är det väl att jag aldrig kan låta datorn vara ifred. Om jag pluggar så skulle jag nästan behöva låsa in datorn i ett annat rum så att jag inte kan komma åt den haha! Om jag måste använda datorn (vilket jag nästan alltid måste göra nu för tiden) så skulle jag behöva spärra alla bloggar, blogg.se, fb och en massa andra sidor för att kunna koncentrera mig.
 
Annars har jag väl inga direkt dåliga vanor tror jag :]
 
1 dag kvar!

Little things

♥1Ds nya♥
Skulle snart kunna ha en egen liten kategori bara för dom
 
 
2 dagar kvar!

Måndag

Inser ni hur skönt det är att vakna och inse att man är ledig även om de är måndag? Jag fick ju som sagt den bästa överraskningen haha! Jag gick in på bloglovin för att läsa lite bloggar, klickar in på Johanna Grants blogg. Då ser jag att tävlingen om den skitsnygga Schockemöhlejackan är avgjord, "jamen jag kan ju kolla vilken lycklig person som vann då". Kan ni fatta chocken jag fick när jag klickade på länken till den som vann och såg att det var min blogg som kom upp på skärmen? Helt sinnes :)
 
Mamma tar Olle precis som alla andra måndagar, och jag har inte gjort något alls idag. Svarade just på mejlet angående jackan, men det är väl de ända :)
 
Jaojao!

03 - ett foto på dig och dina vänner

Alltså, som jag sa på frågestunden så har jag ingen bra gruppbild på alla. Orkar inte gå igenom andra datorn heller. De får bli klassfotot igen haha. Alla finns ju inte med men några iallafall! :)
 

JAG VANNNN!

Jag vann Schockemöhlejackan hos Johanna Grant! GÖTT!
 
Jag har aldrig vunnit något innan :)
 
Herre min gud!!! :D
 
Jag är helt skakig...

Blogg.se

God morgon!
Jag är inte så glad på blogg.se nu, lite tråkigt att det är något fel nästan varje vecka. Den här gången så har dom sudddat ut statistiken. Skitkul, tack så mycket!
 
Någon annan som också har problem?

Olle viskade i mitt öra

  •  Fake dyón-träns + tyglar
  • Bruna veredus
  • Ländtäcke från JH collection
  • Soft up
  • Brunt Schockemöhle schabrak
  • Brunt pannband från GG
  • Boots från PC
Ett nytt träns är ett måste, alla mina håller på att ramla sönder. Ländtäcket är inte lika akut, vill bara ha något lite finare att rida fram i på tävlingar. Så att man inte har det man har till vardags. Stigbyglar har jag, men de finns inget skönare att rida i än soft up!
Skydd behövs också, har ett par bruna catago. Men dom är repiga och jättenötta, så till nästa säsong ska ett nytt par skydd köpas.
Resten är bara för kul. Jag samlar i princip på bruna schabrak så ett till skadar väl inte..
Pannabadet och bootsen är inte heller så viktiga.
 
3 dagar kvar!

Olle 28/10

Skrittade upp i byn, hade mindre kläder på mig och det märktes. S*tan vad kallt de var! Red i 75 min och vi träffade Olles dödsfiende traktorn, han hatar den verkligen. Kortade inte upp tyglarna något alls utan bara lät honom skritta på :)
När vi kom in så duschade jag honom på en gång. Tror han tyckte att det var ganska skönt efterr den kalla skritturen. Vet inte om jag fick bort exakt allt på benen och rumpan eftersom han var så extremt skitig där, men han är väl förhoppningsvis renare än innan iallafall! Sen sprayade jag pälsglans över hela hästen :]
 
Inte smal nejnej...

Söndag

Nu har jag precis ätit och ska snart fara till stallet. När jag har ridit så ska Olle badas i hopp om att få bort lite smuts, han är inte badad på typ 2.5 månad så de passar bra! På tisdag ska jag klippa hans man, svans och annat hår. Oklippt kort man måste vara bland de fulaste som finns, när man ser att manen en gång har varit klippt men nu är lång med en skarp kant ;)
Dock ska jag inte klippa pälsen, han får inte så mycket päls heller så vi de känns väldigt onödigt när han inte är igång.
 
Olle brukar vara bra på att hålla sig ren, när vi stod på hippo fick jag nästan dagliga komplimanger för att han var så vit och fin. Han väljer alltid de rena ställena att sova på om man säger så. Men rullar sig gör han haha (bilden..)
 

En till bloggtävling!

Jag är med och tävlar om ett sjukt snyggt GG- set, klicka HÄR för att komma till tävlingen. Den sponsras av  http://www.avantiafritid.se/.

Det var ett sånt här ja hade tänkt köpa när jag köpte dressyrschabraket, men de fanns bara i strl ponny. Så jag hoppas att jag vinner! :)
 

02 - meningen bakom ditt bloggnamn

Ja, agnescrone.blogg.se kändes som ett ganska bra namn eftersom jag heter de. Finns väl inte så mycket mer att säga antar jag :)
 

01 - ett nytaget foto på dig själv och 15 fakta om dig själv

 Jag har världens bästa humor (alla barnen hehe)!!!!!!
 
 Jag fick B på min svenska-inlämning!
 
 Jag läser sjukt många bloggar!
 
<3<3 Jag är mörkrädd...
 
♥ Jag känner mig alltid jättestor på Olle nu för tiden :(
 
 Potatis är de äckligaste som finns!
 
 Min favoritfärg på hästar är mörkbrun
 
 Jag är jättebra på att skriva halvfärdiga inlägg och sen spara dom i utkast...
 
 Jag älskar brun utrustning!
 
 Jag tappar känseln i några fingrar ibland, utan anledning :/
 
 Nu börjar det gå trögt här...
 
♥ Jag älskar Kristina Wargs Carla bruni!!!!!
 
 Jag har bloggtorka hehehe :]
 
 Nu spårar det
 
 Jag fyller år den 12 november!
 
Det kommer ingen nytagen bild, jag trodde bara att det var 15 fakta om mig.  Nu har jag duschat så ;)

Olle 27/10

  • Underställ
  • Ridbyxor
  • Tjocksockar
  • Ridsockar utanpå
  • Ridbyxor
  • Täckbyxor
  • Fleecetröja
  • KL väst
  • En fet dunjacka
  • Vantar
  • Hjälm
  • Vinterskor
Ja så snygg var jag idag, det var också anledningen till att jag valde att rida i skogen och inte i byn. Kände mig som en köttbulle!
Kortade upp tyglarna en liten stund bara, men han fick mest bara rulla på. Red i 90 min, det blev två vändor på en sträcka där underlaget inte var för ojämt.
Vi träffade en gubbe som inte hade någon koll alls på sin hund också, usch jag är allergisk mot sånt. Hunden bara sprang fram mot Olle och började skälla på honom. Olle bara viftade på öronen, men känslan är ju inte så rolig. Gubben fick fast på sin hund, och de otroliga var att min  fina häst inte ens blev stressad efteråt!
 
Fotade lite i hagen, får se om bilderna kommer ikväll eller imorgon :)
 
4 dagar kvar!!!!
 

En vecka kvar tills fredag!

Nu är det bara en vecka kvar tills världens underbaraste One direction kommer till x-factor! Det suger verkligen att jag inte kan fara och kolla, men vad gör man? Kan ju alltid kolla hemifrån..
Jag längtar så otroligt mycket så ni anar inte!
OMG OMG OMG!!!!!!!!!
 

Bild av Nora

:))
 

Outfit

 
Schabrak- Scapa sports
Skydd- Veredus
Pannband- Swarowski
Hjälm- GPA
Kavaj- GPA
Stövlar- Pioneer crocodile
 
Jag skulle vilja ha hela den här outfiten, men då får jag spara länge. Har bara hjälmen hittills. Schabraken är jag lite tveksam till eftersom det skär sig så mycket från resten av de röda sakerna, men det kanske bara är ljuset.
Jag har funderat på att köpa ett rött schabrak, men vet inte hur bra Olle skulle passa i det. Han är jättefin i sin röda tur-grimma. Men jag blir fortfarande osäker.
Stövlarna är iallafall jättesnygga!

Bloggtävling

Klicka HÄR för att vara med du också! 
 

30 dagar

Hittade en 30 dagar hos Vicky, så kör den jao :]
Vissa kommer att bli extremt dåliga, men de får ni ta!

01 - ett nytaget foto på dig själv och 15 fakta om dig själv

02 - meningen bakom ditt bloggnamn

03 - ett foto på dig och dina vänner

04 - en dålig vana du har

05 - ett foto på ett fint minne

06 - din favorit idol och varför

07 - en bild på något som betyder mycket för dig och varför

08 - månadens mål med förklaring

09 - något som gjort dig stolt de senaste dagarna

10 - låtar du lyssnar på när du är glad, arg ledsen uttråkad

11 - ett annat foto på någon som betyder lite extra för dig

12 - varför började du blogga?

13 - en bild på ditt hem

14 - ett foto på dig  och din familj

15 - dina topp 10 låtar

16 - ett foto på dig själv

17 - vem skulle du byta liv med för en dag , varför?

18 - planer/drömmar/mål du har

19 - smeknamn du har och varför

20 - vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med

21 - ett foto som får dig att le

22 - vad gör dig unik och annorlunda från alla andra?

23 -  vad har du sug efter?

24 - ett brev till dina föräldrar

25 - vad finns i din väska?

26 - din favorittid på året

27 - dina 3 närmsta vänner

28 - ett foto på dig från förra året tills nu , hur har du förändrats?

29 - vad har du lärt dig denna månad?

30 - varför gjorde du denna 30dagars utmaningen?


Fredag

Ja som ni såg så klarade jag provet, det var inte med någon vidare marginal, MEN jag klarade de! Det var helt sinnes många som fått omprov ochjag trodde verkligen att jag var en av dom. Men för en gångs skull så hade jag marginalerna på min sida! :)
 
Har två lektioner till innan jag får höstlov, slöjd och svenska. Slöjden brukar gå ganska snabbt, men på svenskan skriver vi krönikor och det känns jättejobbigt verkligen. Sista rycket antar jag!
 
Ska inte plugga alld idag. Men jag måste ta tag i att städa rummet som ser ut som ett bombnedslag. Sen ikväll blir de x-factor! :)
 
5 dagar kvar!
 

London

Någon gång i mitt liv måste jag fara till England, helst London! Det verkar vara billigt och mysigt. Alla bilder är från we♥it :)
 
 
 
 
Självklart
 
 
 

JAG KLARADE PROVET!

Nu är dagen räddad! :D

God natt!

Fredag imorgon!




Olle 25/10

Tog på mig tjockaste dunjackan, täckbyxor, vinterskor (bilden, vet inte vad dom heler) och red ut i mörkret. Ni som känner mig vet hur rädd jag är för mörkret och att jag kan lägga mig på marken och skrika om något rör sig. Mamma var lite skeptisk till att jag skulle rida, men jag ville haha! :)
Den första biten genom helvetet som jag så fint kallar den, är alltid mörkast. Där ser man nästan inget alls, jättemysigt...
Olle kändes modig idag, det bidrog till att jag inte tänkte så mycket på mörktet. Vi fick problem vid en vattenpöl som han stannade vid och inte ville gå förbi (han brukar få gå bredvid annars). På väg hem så gjorde han ett längdhopp över en annan vattenpöl som jag inte riktigt var berädd på. Annars gick allt bra, turen blev 50 min :)
 

Hemma

Nu är jag hemma vilket inte känns helt fel. Jag och Bellan kände oss mogna så vi bestämde oss för att fara till mig och göra gröna mackaroner! Ibland måste man :)
Måste plugga lite engelska också innan jag far till Olle. Det blir nog ganska mörkt idag också, fårse om jag orkarta sadel eller inte ;)
 
6 dagar kvar!
 

Ett snabbt inlägg

Ett snabbt inlägg!
Idag är det en skön dag, har halvdag och går bara till 12. Jag har utvecklingssamtal kl 11 och hoppas att jag missar största delen av tyskan hehe :]
På kvällen blir det stallet tror jag :)
 

Pluggat klart

Så bra jag är!
Om ni kollar några inlägg ner så ser ni hur bra det gick innan :]

Olle 23/10

Det blev en tur barbacka med equiline täcket idag, älskar att rida på fleectäcken! Olle var ganska lugn faktiskt, han brukar vara lite stressad när man rider på kvällen. Krävde inte så mycket utan lät mest tyglarna hänga :)
Var ute i typ 40 min, det blev mörkt fortare än jag trodde :]
 

Hiss & Diss!

Hiss!
Älskar pannband! Dock blir det nog smutsigt ganska snabbt ;)
Diss!
Formlös och tråkig, och kanten längst ner var verkligen inte snygg...

Onsdag

Matteprovet gick piss dåligt så vi drar ett stort streck över det. Hoppar att jag blir godkänd! Nu har jag bara tyskaredovisningen och periodiska systemet tills imorgon och orregelbundna verb tills fredag innan höstlovet...love life...
Ska till Olle sen också, vet inte om jag ska gå eller skritta med honom. Det får framtiden avgöra :)
 
7 dagar kvar!
 

Olle

Den här bilden visar verkligen Olles personlighet tycker jag. Min söta lilla brunskäck
 

God natt

Nu får provet gå som det går, har ggjort mitt bästa och mer än så kan man inte göra! Känner mig riktigt less på skolan nu och vill bara ha höstlov. Inte för att mitt lov kommer bli så lungt, men jag slipper skolhelvetet iallafall...
 
Haha juste, jag trodde att det var fredag ända fram till lunchen. Gissa om jag blev besviken när jag insåg att det var tisdag-.-
 

Tisdag

Det här måste vara den mest ovräda dagen på länge. På eget val grillade vi pinnbröd. Av alla saker man kan göra, vi ville hellre plugga men de fick vi inte haha. Pinnbröd är jätteäckligt så jag satt bara här :]
Nu måste jag ta tag i matten, har jue prov imorgon så vi hoppas väl på ett E dårå...
 
The typical jag idag... 

Ryttartestet

DIG

Ålder: Snart 15

Fyller år: 12 november

Ridit i: Snart 8 år tror jag

Egen häst/Ridskola: Egen häst

Sköthäst/Foder/Medryttare: Inget

 

FAVORIT

Vem är din Favorithäst? Olle

Ditt favoritbett: Beror på vilken häst jag sitter på, men på Olle är det tredelat gummi

Favoritfoder: Alltså om jag ska välja ett foder så blir det hö eller krafft, en det är ju bara Olle som vet hur det smakar (lögn, jag har smakat krafftfoder hehe)

Vad gillar du att göra: Rida hest

Favoritborste: Magic brush

Favoritras: Köper inte häst efter ras, kan inget om raser heller ;)

Valack/hingst/sto: Valack

 

OM DIN FAVORITHÄST/EGEN HÄST

Namn: Made piebald (Olle)

Ålder: 15

Ras: Irländsk korsning

Mankhöjd: 147.7 (D-ponny)

Speciellatet: Vad?

Gillar att: Äta sig fet!

Född som: Häst?

Bett: Tredelat gummi, pessoa eller rakt beroende på...

Sadel: Någonting på C, har ingen aning :]

Vojlock/schabrak: schabrak, det finns inget fulare än vojlock..

 

HATOBJEKT

Bett: Omoget med "hat-bett"...

Ras: Det finns några "mindre fina" men vet inte vad dom heter ;)

Häst:

Foder: -

Sport:-

Hatar: Folk som rider dåligt men skyller på hästen...

 

SKADOR I DIN RIDNING

Brutit något: Nepp

Stukat något: Ja, men det har inget med ridning att göra

Blivit avkastad: Jaop

Avbockad: Japp, av Apan bl.a♥

Biten: ja

Trillat av: Trillat av? Jag? Aldrig...

Förlorat någon i ridning: Fattar inte?

Trampad: Haha Ja

 

FAMILJ

Bor du i Bondgård: Nejnej

Villa: Nepp

Lägenhet: Nej

Är din familj hästkunnig: Mamma rider och pappa har ridit så dom är inte helt blåsta :)

Vilka i din familj har hållit på med hästar: Jag, mamma, pappa och Vera

Husdjur: Katter och ponny

 

INTRESSE

Fotboll:  Helt ok att kolla på!

Cross: -

Motorsport: -

Ridning: WÖÖÖÖÖ♥

Städning: Ahahahahaha...

Musik: Gillar att lyssna, men inte att spela :/

Matlagning: Det skulle vara roligare om jag inte failade med allt jag försöker göra...

Djur: <3

 

SISTA FRÅGAN

Vad längtar du mest till: tills jag och Olle är igång som vanligt igen♥


Trött i huvudet

Nu är jag helt utmattad i huvudet, har pluggat jättemycket och orkar inte mer nu. Matte är verkligen inte min starka sida :/
Mamma tog Olle idag som vanligt, imorgon ska han vila så att jag kan plugga. Är helt borta på 99% av de vi har prov på så det behövs.
Är bara jätteless på allt just nu och vill att min skadade ponny ska bli frisk :(
 

Måndag

Idag ska jag bara vara hemma och plugga, har panik över matteprovet på onsdag. Jag kan ingenting! Är glad om jag får E på  provet  faktiskt...
Har väldigt mycket i skolan nu, ska försöka hålla motivationen uppehela veckan. Får tänka positivt. Just nu sitter jag och tränar på grundämnen i periodiska systemet, vi har förhör på torsdag. Ja bilden visar hur det går...
 
Bra humör jag är på! 
 
MYCKET BRA! Det här ser lovande ut. Bra jobbat! Eller...?

Failbild

Jag har inte så många failbilder på mig och Olle, men hittade just en från Eva-träningen i stöcke i våras. Jättesnyggt verkligen ;)
 

Min fina




Gammal film på Olle

Godmorgon måndag! Startar dagen med att visa en film från i vintras!
Emmas mamma filmade :)
 
 

Olle 21 oktober

Idag skrittade jag i byn, det blev en ganska lång tur faktiskt. Tror vi var ute i 1,5 timme! Krävde inte så mycket utan lät honom mest gå på långa tyglar. Kortade upp dom mot slutet, först kröp han bara ihop och gick inte fram, men då la jag på mycket ben och då blev han mycket finare! 
Kan knappt vänta tills jag får testa trava honom! :)
 
Till kärringen jag mötte uppe i byn. Om du möter en häst på vägen, sakta in farten om du ser att den blir rädd och kör inte på i 50... Tack på förhand
 

Får se

Får se om jag kan uppdatera mer idag, måste plugga jättemycket nu! Kul kväll det här kommer bli känner jag-.-



Svar på kommentar

Anonym
Hej! Jag har inte skrivit frågorna ovan men jag kan ju säga att jag läser din blogg ibland, trevliga vardagsinslag om livet som hästägare. Jag hade faktiskt ingen aning om att du inte står på samma ställe som dom som har skäckponnyn. Så det kundeika gärna va jag som frågat. Öm Olle är ok nu, hur tänker du lägga upp rehabiliteringen/träningen? Fina bilder du lägger upp.
 
Svar: Tack vad glad jag blir! Vet inte riktigt vilka du menar med "dom som har skäckponnyn" ;)
Jag kan inte säga någonting om hur upplägget kommer bli, vetrinären sa att om har är bra på återbesöket så ska vi kunna börja rida i alla gångarter, men man vet ju aldrig...
Vi tar en dag i taget och hoppas på det bästa helt enkelt :)

Svar på kommentar

hur går det för noa? och för angel?
 
Svar: Alltså ärligt talat, VARFÖR frågar du mig? Jag har sagt hur många gånger som helst att om ni undrar något så får ni fråga Moa eller Angelica! Jag och Moa står inte i samma stall längre så henne träffar jag bara när jag är på hippo vilket inte är så ofta :(... Det ända jag vet är att Angel numera är friskförklarad och ska sättas igång :)
 
Och Noa. Henne red jag på försäljning i kanske 2 månader. Jag träffar inte Emma speciellt ofta heller, om ni vill följa henne så gå in på http://unos.blogg.se/! Hon hoppade en pay´n jump idag på 70 cm och nollade, duktig nudel :)
Jag är jätteglad att Stenmans gav mig chansen att rida Noa, det var jättekul! Noa är jätterolig :)
 
Om jag får några fler frågor om detta så kommer jag bara att länka till det här inlägget! :)
 
 
 
 

Kom med tips!

Kom med tips på vad jag ska blogga om, ställ frågor osv! Blir mer motiverad att skriva inlägg då :)
 
Jag vet att ni läser, det syns på statistiken ;)

Hatar min telefon!!!!

ÅÅÅÅÅHHHH alla människor där ute, köp aldrig HTC wildfire s!!! Det är den sämsta telefonen helt seriöst! Jag har raderat tre appar idag och jag har fortfarande för lite minne för att kunna gå in på bilder, internet osv... Man blir ju ledsen
Jag tänker inte radera fler appar nu, tyvärr telefonen...
Som ni märker så blir det inga bilder etersom jag helt enkelt inte kommer åt dom...
 
Nu vet ni, köp aldrig htc wildfire s om ni vet erat eget bästa. Ni blir bara besviken. Sen går den knappt att använda medans den laddar eftersom den dels inte känner av något och den börjar dampa.
 
Har haft min i typ 6 månader, nu vet jag vad jag vill ha i födesledagspresent....!
 

Duktig chey

Har varit duktig ikväll och pluggat matte, på lördag kväl! Är faktiskt klar med röd kurs nu, och imorgon är det bara att börja repetera allt jag inte fattar /vilket är en del..
 
Det blir skritt med Olle imorgon också, men med sadel och upp i byn. Bara så han får gå både på hårt och mjukt underlag.
 
Princess åker till sin fodervärd också, så jag kommer inte att rida henne mer. Det kommer bli lite tomt i stallet utan henne, men hon  kommer att få det jättebra! Förhoppningsvis blir Olle frisk så jag kan börja rida honom :)
 
Ska fixa bilderna nu!
 
Ahahahaha :]
 

Olle 20/10

Skrittade ut barbacke med ett fleecetäcke idag, det var svinkallt och jag har ingen känsel i tårna just nu...
 
Olle var hur fin som helst på väg bort från stallet! Mjuk och lätt i munnen och bara gjorde de han skulle. Jag älskar när han är så
 
På väg hem mötte vi tre stycken på cross som kom bakifrån. Då var det någon som ville pipa iväg lite fortare än han fick, och jag fick hålla hårt i tyglarna! Han blåste upp sig, for runt och hade sig. Han hade ju en anledning att dampa men ridturen var ändå förstörd :/
 
Stod ute med Olle i hagen medan jag väntade på mamma, han är så snäll
Glömde såklart kameran, men tog några mobilbilder som kommer ikväll :)

Godmorgon!

Godmorgon folket! Har just ätit frukost och tänkte plugga till Tyska-redovisningen till på torsdag, jag kan ändå inte göra någon matte när pappa inte är hemma ;)
 
Tänkte ta med kameran till stallet och fota Olle, det är ju bra fotoväder för en gångs skull! Så det kanske kommer bilder ikväll :)
 

What am I supposed to do when the best part of me was always you?


Kaos

Den här dagen stavas K-A-O-S! Fattar inte vad jag har gjort hela dagen? Tänkte slänga in ett inlägg till eftersom det bara blev två inlägg idag.
Bellan är här just nu och hon har kaosat på min skoldator haha, men nu är nästan allt som vanligt igen ;) 
 
Imorgon ska jag till stallet, har saknat min brunvita ponny så mycket :´) Shit det låter som att jag är jättefull, men det är jag inte hehe :]
 

Framtidsdrömmar

När jag har gått ut gymsasiet skulle jag vilja fara till Tyskland och rida. Helst till Ludger Beerbaum (faktiskt så var det anledningen till att jag valde tyska till högstadiet). Gillar hans sätt att rida och att han alltid har så välridna hästar, jag tror att man skulle lära sig väldigt mycket där!
Sen när jag har kommit hem därifrån (ja vi säger som att allt blir av..) så ska jag flytta till Västerås, där finns det mycket fler möjligheter att kunna satsa på ridsporten än i Umeå helt enklet. Strömsholm ligger ju där bl.a. Skulle försöka hitta ett stall med ridhus och bra träningsmöjligheter.
 
Jag ska köpa en 4-åring och forma den helt efter mig och utveckla den med målet att tävla höga klasser i framtiden. Den ska ha bra stam, vara grundriden i alla gångarter och lite hoppad. Men inte mer än så, resten vill jag göra själv!
 
Längre än så har jag inte kommit, det kan komma en del 2 i framtiden också. Självklart får man ta det här med en nypa salt, men jag menar allvar med det här och jag kommer att göra allt jag kan för att mina drömmar ska  bli verklighet! Det med Tyskland är väl ganska tveksamt, men resten blir nog av någon gång. Det är inte alls några omöjliga mål, och jag brinner verkligen för ridsporten!
 
-If you can dream it you can achieve it-
 
 
 
 

Fredag

Alltså jag kan säga hejdå till mitt betyg i matte, jag är så körd så det är sorgligt. Kommer varken hinna klart eller lära mig något...
 
Bellan kommer ikväll och vi ska roa oss på vårat eget speciella sätt :)
 

Fortsättning kingsland

Såg att det finns fler saker från KLs uppdaterade kollektion, dödens så snygga saker det fanns! Länk till ett album på fb- http://www.facebook.com/media/set/set=a.459330440772326.98781.150133165025390&type=1
 

Jag kan inte baka

Haha alltid ska det vara något som går fel. Idag tappade jag ut smeten över hela ungsluckan, med det gick bra. Kladdkakan blev jättegod även om den är sjukt ful :]
 
Så här ser den inte ut iallafall ;)

Kladdkaka

Sitter här och knarkar halstabletter, det blev inget stall idag för mamma tyckte inte att det var någon bra idé om jag blir sjuk. Sååå då får jag vänta tills på lördag med att träffa Ollz :(
 
Har en kladdkaka på G, Agnes bakar. David har dessutom bakat för första gången i sitt liv haha! Han kör på havreflarn ;)
 
När pappa kommer hem så måste han hjälpa mig med äckelmatten, fattar inget. Trött jag blir.
 

Ont i halsen

Har så sinnes ont i halsen just nu så jag tror jag avlider! Det värsta som finns typ. Ska vila en stund nu och sen plugga lite matte innan jag far till stallet :)
 
Mina inlägg är verkligen inte på topp just nu, men som jag sa så har jag bloggtorka för tillfället...
 

Dålig uppdatering

Har haft dålig uppdatering idag, men jag har inte hunnit. Idag ska jag tll stallet igen, det blir antingen att gå eller skritta med Olle. Det kommer att vara kolsvart ute så vi får se hur det går :)
 
Det är lite dött här just nu, har världens bloggtorka så om ni vill läsa om något eller har några frågor så är det bara att kommentera! :)
 

Sätta igång med livet nu kanske?

Ok, nu ska jag börja ta tag i lite saker...
 

Diss till Kingsland

Såg att KL har uppdaterat sin kollektion med några saker, men det fanns inget snyggt. Allt var jättefult! Kingsland brukar göra snygga saker annars, men det här var en besvikelse-.-

Onsdag

Tur att ni fortsätter läsa även om jag uppdaterar jättedåligt! :)
 
Det har inte hänt någonting idag hittills så det finns inte så mycket att säga, Olle vilar så då tar dom som har stallet haand om honom. Imorgon måste jag till stallet, känns som att jag aldrig träffar Olle längre...:(
 

Matte




Tisdag

Idag red jag Valle på eget val igen, det gick riktigt dåligt faktiskt. Vi hade små hinder på typ 60 cm som vi fick rulla över några gånger. Jag kom på att jag rider mycket bättre när det blir höjder, för när det är så lågt så vill jag göra för mycket och litar inte på känslan. Sen hade Valle inte en susning om vars han hade benen, även om vi kom bra så trampade han om och gjorde mongohopp.. Jag saknar Olle!
 
Sen for jag till SURF och kollade på deras träningstävling, tävlingssuget blev inte mindre kan jag lova. Det var klasser från 70cm-1.10 :)
 
Nu ska jag sluta svamla!
 

Animo

Jag blir mer och mer kär i animo för varje dag som går, här är bara några av deras snygga saker!
 

Äckelväder

Alltså hur äckligt väder var är det inte ute? Min jacka, halsduk, mössa, vantar, västa och allt var genomblöta. På Hkn gjorde vi världens äckligaste macka med stuvning, mår illa nu...life...
Om jag inte hörde fel så kommer det att vara föreläsningar om gymsanielinjer snart, men jag är inte säker.
Sen har vi ridning på eget val och efter det ska jag följa med Ebba till surf och kolla när hon tävlar. Stannar där resten av kvällen ser det ut som :)
 

9c

Jag såg helt efterbliven ut på klassfotot så det blev en nödlösning. Kan inte fatta att tiden med klassen snart är slut. Vi började ju nyss 7an?
 
Visst blev jag en fin snögubbe-.-

Måndag

Den här natten var den värsta på riktigt riktigt länge. Jag kunde inte sova och bara låg och snurrade runt medans jag såg mina sovtimmar rinna iväg :( Var så trött att jag inte kunde sova pga det haha...
 
Idag tog mamma Olle på morgonen som vanligt, jag ska som vanligt försöka göra bort lite skolsaker på mina hästfria dagar.
 
Ha ett fortsatt bra liv!
 
En riktigt söt bild från Lycksele förra året

Lägg till mig på skype

Har skaffat skype till skoldatorn nu! Lägg till mig, jag heter agnescrone :)

Mitt nästa inköp

Mitt nästa inköp måste bli ett schabrak från exclusive! Hur klockrent skulle det inte vara med en häst som bockar och texten "I do my own stunts" på Olle? Hahaha lätt att jag önskar mig det i födelsedagspresent- Mamma jag vet att du läser!
Jag skulle matcha det med min blå luva med guldkant och mina catago-bots  :))
 

Morgonhumor

HAHAHAHAHA jag har seriöst alrig läst en sämre skriven annons, den här sjorde min dag!! :)
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=638095

Solsidan

Haha solsidan är ju bara bäst, garvar lika mycket varje gång! Och dagens avsnitt var ju bara förspårat!
 
Bilder från The typical solsidan på fb :)
 
 
 

Önskeinlägg

Jag är ingen stjärna i skolan, mina betyg är inte dåliga men de kunde verkligen vara bättre. Exakt vad jag har för poäng vet jag faktiskt inte. Jag satsar inte heller på att gå ut 9an men A i alla ämnen heller, jag kan inte lägga ner så mycket tid på att plugga och jag skulle nog ändå inte klara den pressen heller. Jag gör mitt bästa, man kan inte göra så mycket mer än så!
 
Familjen Croné består av min mamma Anna, min pappa Henrik, min lillebror David och min lillasyster Vera. Vi har även två katter, Ramses och Bosse (Olle räknar jag med att ni känner till haha). Vi är en The typical sportnörd familj då alla barnen satsar på en eller flera idrotter. Mamma och pappa håller också på :)
 
Jag har ganska många "bra" vänner, vi är ett galet gäng på skolan bl.a. Men det finns inte så himla mycket att säga  ;)
 
Jättekul när ni kommenterar var jag ska blogga om, fortsätt med det!

Olle 14 oktober

Det blev inget av att skritta i dressyrsadeln, jag banga ur haha! Men jag bytte träns (det kändes onödigt att använda GG till att skritta i skogen...) till ett med ett rakt bett med fasta ringar för att kolla om det gick bättre. Och nu kändes han som vanligt igen, kunde jobba i en lång låg form :)
Blev inga bilder heller eftersom min kamera var urladdad...
 

Bilder från tävlingen på Hippo

 
 
 
 
 
 
 
Har fler också, lägger upp dom sen om jag orkar :]

Söndag

Nu har jag suttit och pluggat matte en stund, ska snart fortsätta. Olle ska skrittas som vanligt men jagg tänkte ta dressyrsadeln, varför vet jag inte eftersom jag inte rider i den om jag inte måste. Tänkte ta med kameran ut också och fota Olle i hagen :)
Skriver önskeinlägget när jag har kommit hem från stallet!
 

Lördag

Ponny #1
Olle kändes lite off i början, gick inte fram och bara skruvade runt sig när jag tog tyglarna. Men det kan inte gå bra jämt. FIck till det lite bättre när jag gav honom långa tyglar och drev på ordentligt ochden gjorde om samma sak igen. Mot slutet var han fin som vanligt :)
 
Ponny #2
Eftersom jag inte hade ridit Princess på länge så kändes det lite ovant. Hon är väldigt olik Olle, men dom är ändå lika på något konstigt sätt haha ;)
Red i ca 1 timme i alla gångarter, första gången på länge som jag gör det! Hon kändes väldigt pigg och stark så jag jobbade avbrott mellan skritt/trav tills hon lyssnade bättre på mig. I galoppen ville hon dra iväg, s¨jag gjorde halt och sen fick hon länga ut. Sen samma sak på hemvägen :)
Det är så kul att rida, alla som har friska hästar- Var glada!
 

En  riktigt, riktigt, rikttigt gammal bild :)

Svar på kommentar

Anonym
Vad har du för betyg (poäng?) och vad satsar du på:) och kanske lite om din familj och vänner:)
 
Svar: Ok, kul att en person orkade kommentera iallafall ;)

Lång dag

Uppdatering kommer, ska bar äta först. Jag har dessutom med mig kameran hem från stallet nu (hehe) så jag
skickar bilder till er som ville ha ikväll! :)
 

Lite kort om equiterapeuten

Det var ju en halv evighet sen Micke var här nu, men bättre sent än aldrig!
 
Vi hittade en gammal muskelkada i halsen (ta det lugnt...), det är alltså därför han har haft en så kantig form. Det har jag tänkt på sen vi fick hem honom! Han har troligtvis haft den länge utan att någon vetrinär har sett den :/
Vi masserar och stretchar, när vi var i Timrå fick han medicin insprutad i muskeln. Han fick även akupunktur av Micke :)
 
Han var också spänd i en muskel ovanför korset om jag inte minns fel, där vet vi inte riktigt vad vi ska göra. Vi har masserat en del, men är väldigt osäkra... Han fick akupunktur där också :)
 
Han kände igenom hela hästen, och tyckte att Olle var riktigt fin annars! Det knakade och brakade en del, jag och Jennifer tillade bort ganska mycket hehe :]
 
Olle ficck även berömm för att vara fint byggd, alltså snygg i kroppen! Det är alltid kul att höra ;)
 
Micke har varit här en gång till också och gett akupunktur :)
 
Jag kommer inte ihåg exakt, det kan ha varit mer också. Isåfall lägger jag till det sen i ett annat inlägg!
 
"Jag behöver något lite skarpare, ja den här kniven blir bra"
 

Sant!

Döm inte allt du ser
Tro inte allt du hör
Och
Säg inte allt du vet
 

God morgon!

Ska göra mig iordning snart och fara ner på stan. Sen ska jag fara till stallet och rida Princess och Olle, det var sjukt länge sen jag red Princess så det blir nog kul! :)
 

GPA kavaj

Angående mitt inlägg om kavaj, skulle också vilja ha en GPA kavaj begagnat. Skulle inte betala priset för en helt ny, men om jag hittade en svart som passar till ett rimligt pris så skulle jag så till tror jag :)
Tycker dom är dödligt snygga!
Kostar runt 3500 som ny..
 

The typical öronbilderna

Nudel-
 
Olle
 

Olle

Lb 0+0 fel
Hade jag fått göra om den här rundan så hade jag ändrat nästan allt,men då var jag nöjd och Olle ställde upp
 

Något speciellt?

Är det något speciellt ni vill läsa om ikväll? Kommentera isåfall! :)
 

Äntligen helg!

Hemma nu, skolan var riktigt seg och på sista lektionen som var svenska satt vi bara och lyssade på läraren som pratade om dialekter...
 
Har inga planer alls för kvällen, typ se x-factor. Jättekul faktiskt :]
 
Sen måste jag flytta över lite bilder till  sen här datorn, får panik av att ta från arkivet hela tiden ;)
 

En rolig sak

Visste ni att Matilda Sparrenhök köpte Bellman av samma tjej som jag köpte Olle av? :)
 

Fredag

Alltså det här måste vara den mest värdelösa veckan på länge, har varit helt off hur länge som helst nu. Men nu är det fredan iallafall :)
Det blir inget stall idag heller, mamma tar Olle på morgonen. Hon skulle ta med min kamera hem också, det är ganska många som väntar på bilder nu hehe :]
No provet gick bra, så jag är nööjd :))
 

En månad tills 15

Bara en månad kvar tills jag fyller 15 nu, tiden rinner iväg och jag börjar bli gammal ;)
Jag önskar mig inget annat än att Olle är bra på återbesöket!

Inget stall

Det blev inget stall för mig idag, ska plugga idag och imorgon så att jag kan ridda Olle i helgen istället. Sitter och pluggar nu, är helt lost på matten, så väntar med den tills pappa kommer hem. Nej jag fick inte hans smarthet...
 
Det var de sista onödiga inlägget för idag, god natt :)
 

Hemma

Är hemma från skolan nu, ska skriva klart musiken nu och sen tror jag att det blir stallet efter maten. Men är inte helt säker.
Dagen har varit helt ok, NOn blev inställd så  det var hur skönt som helst! Sen var väl inte tyskan i 2 timmar dagens hjödpunkt, men jag överlevde.
 
Kanske uppdaterar ikväll också :)
 
Bild från i sommras :]

The worlds greatest

 

Min moppehjälm




På skolan

Godmorgon kära människor, jag vaknade på fel sida idag och är på skitdåligt humör. Fast när jag på dåligt humör så brukar jag bli jätteglad istället... Får se vart jag hamnar idag...
 
Vi har hål just nu, så jag tänkte skriva klart lite skolarbeten. Så slipper jag göra det efter skolan :)
 

Skugga?

Har min blogg skugga runt på era datorer? Den kan nämligen försvinna ibland, på vissa datorer finns den och på vissa inte...
 
Blir galen!
 

Godnatt

Tänkte gå och lägga mig nu faktiskt, måste jobba ihop lite sovtimmar. Värt att man hade skrivit ett jättelångt inlägg som försvann, skitkul faktiskt...
 

Skoltrött

Är verkligen helt galet skoltrött! Det är helt sjukt att knappt halva första terminen och det har inte börjat  på "allvar" än. Måste försöka få klart lite saker idag helst...
 
Hejdå..
 
Bild från stallet kan jag ändå passa på att säga :)

Maximilian

Sveriges bästa A-ponny är nu till salu, haha så galet fin och tekniken kan man väl inte klaga på heller?
 
 
Typ: A  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2000  Namn: Sir Maximilian  
Max är nu till salu då ryttaren snart blir för gammal att tävla honom. Många segrar och plac t.o.m nat. LA. Etta på TDB:s ranking för A-ponnyer -10 och -11. Bra gångarter och välutbildad i dressyren dock endast tävlad en gång (LB:1, 61%). Jättesnäll i all hantering, (lasta, sko, klippa etc).Tror att Max även skullle göra sig bra inom ponnygalopp då han har en mycket bra galopp och tycker om att springa. Filmer finns på Youtube, sök på MrSirmax1. Priset kan diskuteras med rätt köpare
 
LA hopp, LB-LA dressyr
 
Pris  55 000 kr

Äntligen skoldator!

Första inlägget skrivet från skoldatorn, och fler lär det bli! Uppdateringen kommer bli mycket bättre nu och blogg.se appen kommer inte användas kan jag då säga...
 
Ska  flytta över lite bilder till den här datorn eftersom jag mest kommer att använda den nu. ÅÅÅ  så awesome :D
 
 
 
 
 

Kavaj

Jag rider inte med kavaj, dels för att jag tycker att det är ovärt då man måste ha väst men också för att jag inte orkar. Tycker det flaxar runt osv...
 
Hade min Pikeur kavaj på Amap och de två första med Olle, men nu när jag har växt ur den så orkar jag inte lägga pengar på en ny.
 
Men om jag skulle köpa en så skulle det bli de här från hööks, den har inte ett jättehäftigt pris och är ganska snygg. Den är figursydd och inte så lång i modellen. Skulle kanske sätta bling-bling på några ställen också! :)
 
Nej men jag ska ju faktiskt inte köpa några tävlingssaker förrän Olle är igång igen
 

Blogg.se appen till android

Nu har blogg.se appen kommit till Android också! Jag fattar verkligen ingenting, den är mycket bättre till iphone...

Men hoppas att uppdateringen blir lite bättre nu iaf :)



Tisdag

Tisdagar är nog den skönaste dagen i skoan på hela veckan. Vi har hk (-.-), so och idrott innan vi far till stallet och har eget val. Dock har jag bara ridit första gången eftersom jag alltid missar gångerna vi har ridning...
 
Åt på stallet lite snabbt och to bussen ut till Håkmark. Olle fick en skrittur på ganska exakt en timme, skulle egentligen ha ridit längre men jag förs som ett as. Han protesterade ibörjan och ville inte riktigt bli rund och låg. Micke (equiterapeuten) sa att vi kunde jobba mycket med öppna/sluta, så det kommer vi nog fokusera på ett tag nu! :)
 
Imorgon är jag ledig från stallet, då ska jag göra bort lite saker. Och vi får våra skoldatorer, äntligen! :D
 

Svar på kommentarer

Maria
Oj vad bra ni verkar ha det där i stallet! Är det inte väldigt dyrt med mockning och in/utsläpp? Vad betalar ni i stallhyra där? Fast det kanske inte är så stor skillnad mot Hippologum?   
 
Svar: Jag har inte 100 koll på vad vi betalar i stallhyra, men billigare än Hippo är det iaf. Ja vi har det bra och Olle trivs :)
                                 
Emma
Hej, fick du någon bild på mig i helgen?:) isf kan du antingen skicka dom till mamma på fb eller min mail. har glömt lösenordet till fb så skillad som man är:))
 
Svar: Ok då skickar jag det till dig sen dårå, måste bara komma ihåg att ta med kameran från stallet... :]

Ändrat åsikt

Har faktiskt ändrat åsikt om det här pannbandet, såg det på en ponny i helgen och det var sjukt mycket snyggare i verkligheten! Men jag står fortfarane fast vid att det är dyrt...
 

Dagliga sysslor i stallet

Det var någon som ville att jag skulle skriva hur en dag i stallet ser ut, så här komer det!
 
Sen vi flyttade till Håkmark tar stallet väldigt mycket kortare tid. Dom som har stallet vill ha det på sitt sätt, så därför gör de nästan allt år en. Det ingår mockning, insläpp/utsläpp fodring osv.
 
Det jag gr i stallet är att ta in Olle, sen borstar jag honom och sätter på utrustningen, rider, in och ta av allt och borsta, göra stretch-övningarna och till sist släppa ut i hagen/boxen.
 
Jag rider i 1-1.5 timme, så det tar väl längst tid. På Hippo tog stallet typ 3-4 timmar, nu tar stallet max 2.5 timme om jag är seg :]
 
Olles soulmate, han gnäggar alltid när hon kommer :´)

Orkar inte

Får verkligen inget gjort idag, har inte alls varit på humör. Hoppas på en bättre dag imorgon. Då ska jag förhoppningsvis till Olle och får rensa lite tankar... Min lilla prins, gud vad jag älskar honom...
 
Nu ska jag göra ett sista ryck, så att jag inte har allt kvar ;)
 

Vad tycker ni?

Jag har ju börjat skriva mer om min vardag på bloggen än jag gjorde förrut, då var ju min blogg i princip bara en riddagbok typ. Så jag undrar:
 
Var tycker ni om förändringen?
 
Har det blivit bättre/sämre?

Måndag

Den här dagen har inte varit min hittills, sprang runt och letade efter mina tyskaböcker som jag trodde att jag hade tagit hem i en halv evighet. Sen åkte jag till skolan eftersom jag inte hittade dom, och det första jag såg i skåpet var såklart böckerna-.- -.- -.-
 
Ska inte till Olle idag, mamma tar som vanligt hand om honom på morgonen på måndagar. Så den här dagen ska spenderas med matteboken hade jag tänkt. Och sen ska jag gå och lägga mig tidigt!
 
Känner mig lite down annars, har ganska mycket i huvudet just nu och vet inte vad jag vill. Men jag har tid på mig och ska inte stressa fram något...
 

Skoldatorn igen...

Ja som ni säkert anat så har jag inte fått min skoldator än. Den skulle ha kommit förra veckan men det blev sen. Nu kommer vi få dom på onsdag eftermiddag, sist på hela skolan såklart. Det var en som sa att vi säkert skulle få våra sist...
 
Bara för att
 
Men jag drömmer vidare om min drömdator!
 

Grym bloggtävling

Hej jag hetrer Agnes och jag älskar bloggtävlingar just nu!
Klicka HÄR för att vara med!
www.chevalridsport.se
Kan ju bara hoppas att jag vinner...

Söndag

Jag skulle stå insläpp till banan i första klassen idag, så vid 9 var vi på Hippo. Det var inte lika många startande i den klassen som igår vilket var sjukligt skönt! Stod flagger i klassen efter, det gick också helt ok men det var väldigt drygt eftersom det var en A1a...
Sen fick jag hoppa in och vara flagger i 1.10 för storhästar eftersom dom räknat fel ;)
 
Mamma körde ut mig till Olle efter 1.10 så det blev en skrittur. Jobbade lite med att göra halt utan att slänga upp huvudet och det gick bra. Men han blir lite överambitiös ibland bara ;)
 
Men alla har verkligen ridit jättebra under helgen!
 
Har en extrem bildbrist, jag får ju inga nya tävlingsbilder + att man inte kan ta kameran utanför huset eftersom den skulle få fuktskador på en gång...
 
 

Höstlovet

Vi har bokat in återbesöket på onsdagen på höstlovet, alltså v.44. Det är sista veckan i oktober, så det passar jättebra! Det var ju lite tveksamt om jag skulle följa med eftersom jag missar i skolan, men nu är det ju inga problem :D
 
Jag hoppas verkligen att han är bra, det skulle vara så kul att få komma igång igen!
 
Asså mitt face på den här bilden är oslagbart...
 

Min humor

Alla barnen flyter, utom Sten...
Jag satt med instagram på bussen och då hade någon lagt upp den, jag började garva högt mitt i bussen och alla mina kompisar undrade vad det var för fel på mig.
Men det är bara min humor som är lite retard

Långa dagar

Idag for jag och Menea till Olle innan lunch, hon fick testa Olle. Jag kan numera förklara att hans tillfälliga rädsla för vattenpölar är borta! Tack menea ;)
Jag hoppade också upp en stund, han protesterade lite i början men anars gick han helt ok. Ska börja jobba med att göra halt utan att han slänger upp huvudet, jag har ju ett mål att starta dressyr nästa år :S
 
Sen rullade vi vidare mot Hippo. Jag och Johanna kollade först på Lc, sen stod jag insläpp till banan i Lb och sen kollade vi på storhästklassen som var sist. Jag har ingen aning om ifall det var 1m eller 1.10 ;)
 
Jag och Johanna var överens om att det är ett självplågeri att titta på tävlingar utan att vara med själv :]
 
Det är bara att ladda om inför en heldag på Hippo imorgon också!
 
HAHAHAHAHA...andas...HAHAHAHAHA SÅ OTROLIGT FULA!!!

Lite svammel

Min födelsedag är 12 november, då fyller jag 15! Shit vad gammal jag börjar bli haha. Kom också ganska nyss på att det är 3,5 år kvar tills jag tar studenten, blir 18 och får välja själv.
 
Men på 3,5 år kan mycket hända, får se vart grubbe tar mig helt enkelt :)
 

Visste ni att...

*Mamma brukade rida fram Olle åt mig innan dressyrträningar förrut när jag nyss hade fått honom. Det var för att sätta honom på plats, så att hela lektionen inte skulle gå åt till att bråka ;) Tur att det är betydligt mycket bättre nu!
 
*Olle testade mig ganska mycket förrut...
 
*Mitt hår växer nästan jobbigt fort.
 
*Jag önskar att mitt hår var lite tunnare, även om jag vet att jag ska vara glad över att det är tjockt :]
 
*Jag är väldigt rädd för andar och döda människor som spökar. Lät helt retard där men ni fattar nog var jag menar ;)
 
*Jag har alltid svårt att sova när det regnar...
 
*Jag har alltid fet när jag har * i inläggen ;)
 
*Jag är skiträdd för björnar och älgar sen jag och Olle träffade en älg i skogen förra hösten...
 
* Olle är världens finaste ponny
 
 

Fredag

Nu är praon slut, det ska bli skönt att sova imorgon!
 
Jag kom på att det finns något som heter sporrar som man kan använda på segare hästar, och Max blev mycket bättre! Fick fram honom och han jobbade i en bra form. Nöjd :)
 
Menea är här nu så jag ska vara social med henne! Imorgon ska vi till Olle och sen ska jag vidare till Hippo och stå funktionär, så uppdateringen kommer nog bli lite seg ;)
 
Nu ska vi fortsätta se X-factor!
 
Han är inte högre bak ään fram, marken är ojämn ;)

Svar på kommentarer

skriv om noa och olle :) veckoschema ridning, dagliga sysslor i stallet, tips, osv osv 

Svar: Om Olle kan jag skriva, men varför ska jag skriva om Noa? Hon var aldrig min ponny och det är inte jag som har henne nu... Och ridschema, jag gör ju inget annat än att skritta ;) men tack för tipsen! :D

          

 Agnes spåndagen var ju igår (A)

Svar: Haha oj då ;)


Funktionärsuppgifter

I heglen är det ponnytävlingar på Hippo. Jag har blivit van vid att missa tävlingar nu så det gör inte lika mycket längre. Men det är första Hippotävlingen på länge som jag missar, har varit med på alla sen 2010...
 
Har iaf fått bästa funktionärsuppgifterna! Ska vara inropare/insläpp till tävlingsbanan i klass 2 och 4, och flagger i klass 5 :)
 
Vad som helst utom utsläpp och inropare till framridning, det är det värsta som finns verkligen! Det finns inget hemskare än att sitta och frysa inlindad i ett fleece-täcke och ropa in alla...
 

Svar på kommentar

Skulle va kul :) Btw, snyyygg header, är det du som gjort?:)
 
Svar: Ok, då ska jag se om jag hittar sakerna så jag kan fota dom! Tack, nej det är Linda Söderholm http://lindasoderholms.blogg.se/ som har gjort den :)

Sista prao-dagen idag!

Idag är det sista dagen på praon och sista dagen som jag måste gå upp medans det fortfarande är natt.. Kommer ju tycka att det är sovmorgon på måndag ;)
 
Hoppas att jag inte måste vara med och spåna boxar imorgon. Det brukar vara ok om man ska vara med själv och tävla, men nu känns det bara jobbigt ;)

Kommentera!

Nu är det dåligt med kommentarerna igen, jag vet att ni läser så kom igen nu! Kom med förslag eller bara skriv det ni känner för. Det blir mycket roligare att blogga då :)
 

Bloggtävling hos Linn Strelin

Jag är med och tävlar om ett par Supreme High Rider Exclusive line ridstövlar hos http://ztreliin.se/
 
 http://ztreliin.se/2012/october/bloggtavling.html#comment

Torsdag

Max var inte pigg idag. Ibland är jag verkligen glad att min ponny har liite egen motor iaf... Sen att det ibland kan bli för mycket är en annan sak :]
 
Kom hem vid fyra och har inte gjort så mycket sen dess, menea kommer imorgon tror jag. På lördag ska hon få testa Olle! Inte så många som har ridit honom, det är ju bara skritt men det ska bli kul :))
 

Hiss!

Hiss till ett jättesnyggt GG schanbrak! Sticker ut men är fortfrande stilrent, kan inte ha det på Olle dock :/ Han fårnöja sig med brunt :)
 
Det är typ ett likadant som mitt nya schabrak fast svart och hoppmodell!

Isbitar är min drog

Det här inlägget är helt seriöst!
 
Jag äter isbitar- På morgonen, direkt jag har kommit hem från skolan, innan maten, efter stallet och innan jag går och lägger mig!
Jag är verkligen beroende, om jag inte har ätit isbitar på ett tag så blir jag dryg och allmänt jävlig..
 
Känner ingen annan som har samma problem som jag haha :]]]]]
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Onsdag

Alltså det märkt verkligen att jag stiger upp mycket tidigare än jag brukar, för jag blir trätt muycket tidigare. Smart...
 
Idag var Max nästan segare än vanligt, men han blir jättefin när man får bjudning i honom. Då kommer han längre ner i formen och jobbar med hela kroppen, fin häst! Men han har inte små gångarter, jag studsar typ till månen när jag ska byta sittben :]
Red med nya hjälmen idag, fick inte alls lika ont i nacken som jag brukar få, kanske för att GPAn är lättare. Skitbra i så fall!
 
Fick sluta tidigare vid typ 14 eftersom jag skulle fara iväg och köra moppe. Jag måste fortfarande jobba med höger/vänster (haha) och komma ihåg att släcka blinkersen, men annars gick det bra! Så nu är det bara att plugga teori pch göra provet när jag känner för det (alltså eftr att jag har fyllt 15).
 
Olle vilade idag så då tar Maggan hand om honom :)
 

Mycket saker

Har ganska mycket saker på min to do lista, så bloggen får vänta. Måste få så mycket gjort som möjligt innan helgen! :)

Bilder del 3

Oj, den sista blev ganska suddig :]
 
Har fler bilder, kommer kanske lägga upp dom lite senare :)

Bilder del 2

Haha han ficke en snygg klubbmössa som minne ;)
Bilderna är långt ifrån perfekta, men det får duga :)

Tisdag

Gjorde nästan exakt samma saker på praon idag så jag orkar inte ta något om det nu. Men min hjälm har iaf kommit nu och jag är jättenöjd, den passar (vad jag känner än så länge). Skriver ett inlägg om den sen :)
 
Efter praon satt jag i caffetérian och pratade med Emma och väntade på att min buss till Håkmark skulle komma. Jag är jättenöjd med Olle! Han är så fin nu, han flyttade jättefint för skänkeln och var allmänt underbar + att han stod stilla i gången när jag skulle göra iordning honom
 
Nu ska jag försöka gå och lägga mig, var trött som ett as hela dagen :/
 

Bilder del 1

Ida Hellström

Olle♥

Funderar på att skriva långt om min och Olles tid tillsammans, det blir i flera delar i så fall för det finns så sjukt mycket att säga!
 
 Vår lilla utvecklingsfilm♥

Ganska så trött

Idag har jag praoat på Hippo från kl 7-16. Bytte om och dog sen en stund på sängen fram tills nu :]
 
Dagen har ändå flutit på ganska bra, även om det blir lite svårt när man inte har en susning om vad ridskolehästarna heter-.-
 
Jag har:
 
*Släppt ut hästar
 
*Mockat, det är ju inte lite hästar i stallet heller. Det tog ett tag..
 
*Fodrat hö och krafft
 
*Ridit en häst
 
*Släppt in hästar
 
*Mockat lite mer
 
Red en häst som heter Max (eller Max Marco tror jag det stod), han var inte liten. Han hade varit skadad och skulle sättas igång, jag tänkte direkt på hur Olle brukar vara och blev lite orolig haha ;)
Men naanting så seg.. Mina ben va döda efter 5 min i trav, men han var ändå riktigt fin! Slappnade av och kom ner i formen, det blev bara en halvtimme eftersom han inte är igång :)
Kommer nog att rida honom hela veckan, mot slutet kommer det kanska bli lite galopp. Jag har inte ridit ordentligt på en månad typ....
 
Efter maten blir det att fara och kolla om det är min hjälm som har kommit. Vet inte om det är den eller något annat paket, men jag hoppas :)
 
 
 

Blir så less

Alltså det kan ju inte bara vara jag som är sjukt less på allt: "Gilla den här bilden om du älskar din mamma, ignorera om du vill att hon ska komma till helvetet" och "Dela den här bilden, annars blir du dödad vid midnatt".
 
Man kan inte heller stoppa cancer genom att gilla en bild på fb. Det funkar inte så kära människor.
 
Bara min åsikt...
 
Haha typ sån här skit..

Gamla outfits

Skrollade tillbaka i arkiven och hittade några galma outfits. Har helt tappat sugen när det gäller outfits, gjorde en för någon vecka sen men det är inte alls lika kul som förrut..
Vissa är helt gräsiga och en är fin ;)
 
Vill ni att jag ska göra mer outfits?
 
Den snyggaste av dom :)^^
Den här var också helt ok :)

God morgon...

Den här veckan har jag prao, det innebär att jag måste vara på Hippo kl 7 på morgonen. Såå jag måste gå upp typ nu varje morgon..
Kommer iaf bli skönt utan alla lektioner!
 

RSS 2.0